Από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουλίου το Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας

Κοινοποίηση στα Social Media

Από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουλίου πραγματοποιείται στον Ελικώνα το 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Κυριακίου και υπο την αιγίδα της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου , του Δήμου Λεβαδέων, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ που τείνει να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο σημειώνει συνεχώς μεγαλύτερη επιτυχία με συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές περιλαμβάνει σειρά δράσεων και εκδηλώσεων αποτελώντας κάθε καλοκαίρι σημείο πολιτιστικής αναφοράς όχι μόνο για την Βοιωτία και την ευρύτερη περιοχή αλλά πλέον για όλη την Ελλάδα.

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 18 με την Χορωδία Νέων Κυριακίου, Βαγγέλης Καζαντζής, ModePlagal και Γιάννη Χαρούλη. Το Φεστιβάλ συνεχίζεται στις 19 με Νίκο ζουρνή, Ορφέα Περίδη και Σωκράτη Μάλαμα. Ολοκληρώνεται στην Κυριακή με Locomondo, Γιάννη Αγγέλακα και Vlastur.

Στο εκπληκτικό τοπίο της Αρβανίτσας στον Ελικώνα ο Ορειβατικός Σύνδεσμος που ιδρύθηκε το 1978 και αριθμεί περισσότερα από 1000 μέλη όπως λένε οι διοργανωτές «φιλοδοξεί να αναβιώσει με μουσικές ωδές το δάσος των μουσών, του Διονύσου και της ακολουθίας του».

Οι συμμετέχοντες παράλληλα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πανέμορφα χωριά του Ελικώνα και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής ενώ για όσους θέλουν να αποδράσουν στην θάλασσα οι γραφικές παραλίες του κορινθιακού περιμένουν.

Το εκπληκτικό τοπίο της Αρβανίτσας βρίσκεται στον Ελικώνα μόλις 7 χλμ από το Κυριάκι, 30 χλμ από τη Λιβαδειά και 142 χλμ. Από την Αθήνα.

Επίσης πολύ κοντά βρίσκονται αρκετά γραφικά χωριά της Βοιωτίας μεταξύ των οποίων η Αγία Άννα, η Αγία Τριάδα, η Κορώνεια, το Ζερίκι και ο Αγ. Γεώργιος.

Στην ευρύτερη περιοχή είναι οι Δελφοί, η μονή του Οσίου Λουκά, το Δίστομο, το Στείρι, η Θίσβη, η Δομβραίνα και η Αράχωβα.

Επίσης μερικές από τις γραφικές παραλίες που περιμένουν τους επισκέπτες είναι η Αλυκή, ο Άγιος Νικόλαος, το Σαράντι, η Παραλία Διστόμου, η Αντίκυρα, ο Άγιος Ισίδωρος, η Ζάλτσα, ο Καραχάλιος, η Παναγία η Καλαμιώτισσα, το Καριότι και ο Ταρσός.

«Η περσινή επιτυχία εγγυάται την φετινή σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κυριακίου Θανάσης Φορτώσης φροντίζοντας ταυτόχρονα να υπογραμμίσει την ανάγκη ανάδειξης και προστασίας της φύσης και των πανέμορφων τοπίων της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος αναφερόμενος στις συμμετοχές κάνει γνωστό ότι το Φεστιβάλ έχει ήδη λάβει διεθνής διαστάσεις αφού φέτος αναμένονται επισκέπτες από τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ολλανδία, την Κύπρο αλλά και το Ιράν.

Για όσους επιλέξουν για διαμονή τη φύση υπάρχει δωρεάν campingσε οριοθετημένους σκιερούς χώρους, για την εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών θα λειτουργεί κυλικείο, μπάρ, ψησταριά, τουαλέτες ντουζιέρες και ιατρείο ενώ για τους… απαιτητικούς της γαστρονομίας στο χώρο του Φεστιβάλ υπάρχει cafe – restaurant ενώ ο ΕΟΣ Κυριακίου έχει προβλέψει και για την μεταφορά με λεωφορείο του κοινού που δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει δικό του μέσο.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6943552469, 6909192890, 6973007697 και 2267049602.