Η Υγεία στη Βοιωτία και… «αλίμονο στον κοσμάκη»

Κοινοποίηση στα Social Media

Όταν είπα στον μπάρμπα Βαγγέλη ότι το σχόλιό του για το θέμα της υποβάθμισης των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας με τίτλο «Η Υγεία στη Βοιωτία και… Η κατσίκα του γείτονα» δημοσιεύτηκε (http://viotianet.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/?p=24431) έδειξε να εκπλήσσεται (δεν το περίμενε).

Επιγραμματικά είχε ταχθεί υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας και του νοσοκομείου Λιβαδειάς και της Θήβας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν υπάρξει περεταίρω υποβάθμιση του ενός από τα δύο, σύντομα θα έρθει και η σειρά του άλλου.

Δεν κρατήθηκε όμως, το ανακοίνωσε στη… παλιοπαρέα του (να κάνει και το κομμάτι του), άσχετα αν ο ίδιος δεν μπορούσε να το δει αφού με τους υπολογιστές δεν έχει καλές… σχέσεις. Το μόνο που με ρώτησε αργότερα που συναντηθήκαμε ήταν: «Έβαλες και τα… μπινελίκια»; Όχι έκανα ελεύθερη απόδοση, του είπα. Σα να μη του πολυάρεσε…

«Ίδιοι είστε όλοι, αφού τα αλλάζετε τότε γιατί μας ρωτάτε τι λέμε;». Έκανα πως δεν άκουσα…

Έκπληξη όμως έδειξε και όταν (περισσότερο για να τον πειράξουν) του είπαν ότι κάποιος του απάντησε (http://viotianet.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/?p=24431).

Όταν του το επιβεβαίωσα μου είπε ότι δεν τον απασχολεί. Τα πειράγματα όμως μάλλον συνεχίστηκαν και με πήρε τηλέφωνο.

«Για γράφτο βρε παιδί μου και φέρε μου να διαβάσω τι λένε γιατί εγώ δεν τα καταφέρνω με τα μηχανήματα αυτά. Και μη ξεχάσεις να μου φέρεις να δω και πως έγραψες αυτά που σου είπα εγώ». Πάλι τα ίδια δεν μου έχεις εμπιστοσύνη; Του είπα για να πάρω την απάντηση: «Επειδή σου έχω…»

Τα εκτύπωσα και του τα πήγα.

Διάβασε πρώτα το δικό του. Σούφρωσε τα χείλη του. Κατάλαβα…

Στη συνέχεια του έδωσα την απάντηση.

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν όταν είδε το μέγεθος του κειμένου. «Δάσκαλος το έγραψε;», με ρώτησε. Όχι, γιατρός του απάντησα.

«Για τις 10 δικές μου γραμμές απάντησε με 100; Μωρέ μπράβο… μου!!!», έριξε την ατάκα.

Άρχισε να διαβάζει, καθυστερούσε, προχώραγε πρός τα κάτω, ανέβαινε πάλι επάνω.

«Δεν βγάζω άκρη, σαν συνταγή είναι», σχολίασε.

Θα απαντήσεις; Τον ρώτησα. «Όχι, μόνο ένα θα σου πω: Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, περίμενε τη φωτιά και στο δικό σου και πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο που εφαρμόζεται το διαίρει και βασίλευε, αλίμονο στον κοσμάκη». Μόνο αυτό; Τον προκάλεσα. Μήπως δεν το κατάλαβες το κείμενο, να στο διαβάσω; Θα ανεβάσω ότι μου πεις (δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβε το… ανέβασμα).

«Κάνε ότι θέλεις. Γιδοβοσκός είμαι δεν είμαι χαζός, δεν θα απαντήσω, δεν ξέρω εγώ από… πολιτική», είπε σηκώνοντας ελαφρά το δεξί φρύδι προς τα πάνω.

Και με έβαλε σε σκέψεις…