15 συλλήψεις σε αντίστοιχες στοχευμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας στη Στερεά

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας, Λιβαδειάς και Χαλκίδας, της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας και Ευβοίας και του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας Ευβοίας, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα, για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα:

Συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί (τρεις στη Θήβα, δύο στη Χαλκίδα και ένας στη Λιβαδειά), για παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ναρκωτικά δισκία.

Συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί (τρεις στη Χαλκίδα, δύο στη Θήβα και ένας στο Σχηματάρι), διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα (ένας αλλοδαπός στη Λαμία, ένας ημεδαπός στην Ερέτρια και ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά), για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις. Ειδικότερα σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων (56χρονος ημεδαπός), εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης (18) μηνών, για πλαστογραφία και απάτη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.