“Λευκός καπνός” στο Αλουμίνιο. Συμφωνία εργαζομένων-διοίκησης για μειώσεις.

Κοινοποίηση στα Social Media

Μειώσεις κάτω του 10% στις συνολικές αποδοχές επιφυλάσσει η συμφωνία των εργαζομένων του σωματείου με τη διοίκηση του Αλουμινίου ΑΕ.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του εργοστασίου που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, θα εγκρίνει ή θα απορρίψει τη νέα τριετή συμφωνία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η διμερή συμφωνία προβλέπει μειώσεις από 8-8.5 εκατ. ευρώ, χωρίς ψαλιδίσματα στο βασικό μισθό των εργαζομένων.

Ο κατώτατος βασικός μισθός διαμορφώνεται στα 820 ευρώ και φαίνεται ότι το βάρος των περικοπών θα σηκώσουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι εργάτες καθώς οι όποιες μειώσεις εντοπίζονται στα επιδόματα που λάμβαναν μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι στο ΑτΕ έπεσαν στα μαλακά αν αναλογιστούμε ότι η πλήρης εφαρμογή του μνημονίου μπορούσε να επιφέρει μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα που θα ξεπερνούσαν το 20%.

Η μονομερή καταγγελία της διμερούς συμφωνίας από τον όμιλο Μυτιληναίου στις αρχές του έτους συνοδεύτηκε με το δικαστικό αγώνα των εργαζομένων προκειμένου οι μειώσεις στις αποδοχές τους να μην έχουν αναδρομική ισχύ και στο 20ήμερο των διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι επέλεξαν όπως όλα δείχνουν το λιγότερο κακό.