«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε 57.056 παιδιά το A’ εξάμηνο του 2014

Κοινοποίηση στα Social Media

Για τα χιλιάδες παιδιά που συνεχίζουν να έχουν την ανάγκη μας, στήριξε σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

 

Σήμερα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που αποτυπώνεται έντονα και στα οικονομικά του αποτελέσματα. Πιστό, όμως, στη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές τους και χάρη σε όλους τους φίλους και υποστηρικτές του, συνεχίζει το πολύπλευρο και πανελλαδικό έργο του.

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία όλων των δράσεων του Οργανισμού για το α’ εξάμηνο του 2014 και παρουσιάστηκε η νέα καμπάνια «Για τα χιλιάδες παιδιά που συνεχίζουν να έχουν την ανάγκη μας, στήριξε σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κος Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα από τα στατιστικά στοιχεία των δράσεων μας για το α’ εξάμηνο του 2014 θα αντιληφθείτε όλοι την τεράστια ανάγκη των παιδιών στην Ελλάδα. Χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και στερούνται τα αυτονόητα! Σήμερα είμαστε εδώ για τα χιλιάδες αυτά παιδιά που πρέπει να στηρίξουμε, προσφέροντας πάνω από όλα την ποιότητα των υπηρεσιών μας. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο και δεν κάνουμε εκπτώσεις στα θέματα που αφορούν τα παιδιά! Το α’ εξάμηνο στηρίξαμε 57.056 παιδιά μέσα από όλες μας τις δράσεις: αύξηση 90% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2013. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανήκει στην ελληνική κοινωνία, άρα σε όλους μας κι όλοι μαζί πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη»!

Βάσει των στατιστικών στοιχείων για το A’ εξάμηνο του 2014:

● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 117.850 τηλεφωνικές κλήσεις (655 κλήσεις ανά ημέρα) εκ των οποίων 16.147 κλήσεις αφορούσαν σε εξειδικευμένα θέματα.

● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 284 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών και αφορούσαν στο σύνολό τους 548 παιδιά.

● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 3.073 τηλεφωνικές κλήσεις.

● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 49 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Από τα 39 περιστατικά στα οποία παρασχέθηκαν εξειδικευμένες υπηρεσίες με στόχο την εύρεση του παιδιού βρέθηκαν τα 35 παιδιά.

● Αντιμετώπισε 64 περιστατικά επιτόπιας παρέμβασης που αφορούσαν 101 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο. Καταγράφηκαν 284 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης και αφορούσαν σε 548 παιδιά.

● Δέχτηκε 63 αιτήματα για φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο που αφορούσαν 112 παιδιά. 310 παιδιά έμειναν στα Σπίτια του Οργανισμού.

● Στα 3 σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας στην Ηλεία, στο Αγρίνιο και στον Μύτικα έμειναν 53 παιδιά. Το 83% των παιδιών συμμετείχαν στη δράση λόγω κοινωνικών αιτιών.

● Για υπηρεσίες συμβουλευτικής σε θέματα ανηλίκων απευθύνθηκαν στον Οργανισμό 1.668 άτομα. Τα 110 πραγματοποίησαν συνεδρίες και τα 1.558 δέχτηκαν τηλεφωνική συμβουλευτική.

● Υποστηρίχτηκαν 453 παιδιά με προβλήματα υγείας και ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε σε 1.105 αιτήματα. Από το σύνολο των παιδιών το 37% ήταν ανασφάλιστα!

● Στήριξε πανελλαδικά 9.415 παιδιά και τις οικογένειές τους με προβλήματα διαβίωσης. Από το σύνολο των παιδιών, τα 1.204 (13%) υποστηρίχθηκαν για πρώτη φορά. Σε ποσοστό 86% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.

● Πραγματοποίησεδιακομιδές 527 νεογνών και παιδιών, ανταποκρινόμενο σε 1.285 σήματα και διανύοντας 97.225 χιλιόμετρα!

● Με τις 3 κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής (πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», Ακουλογική/Οφθαλμολογική μονάδα και Οδοντιατρική μονάδα) εξέτασε 10.202 παιδιά πανελλαδικά.

 2.052 παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά  στον παιδότοπο του οργανισμού στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών – Ελευθέριος Βενιζέλος.

  • 4.558 παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά σε 6 νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

● Πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 27.120 παιδιά στο πλαίσιο 340 επισκέψεων πανελλαδικά με τη συμμετοχή μαθητών, συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συλλόγων Εκπαιδευτικών και ελεύθερου κοινού.

Παράλληλα, κατά τη Συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε και η νέα καμπάνια: Για τα χιλιάδες παιδιά που συνεχίζουν να έχουν την ανάγκη μας, στήριξε σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού»! Στόχος η ενημέρωση του κοινού για την ανάγκη στήριξης του Οργανισμού ώστε να συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη. Η καμπάνια υλοποιήθηκε χάρη στην ευγενική προσφορά των εταιριών και των ανθρώπων της MAGNET AD και της TopCut MODIANO καθώς και της Μαριέττας Φαφούτη για τη μουσική και του Θεόφιλου Παπαστυλιανού για τη σκηνοθεσία.