Δικογραφία από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε βάρος 70χρονου που λάμβανε παράνομα σύνταξη θανούσας συγγενούς του

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο θάνατος της εξ’ αγχιστείας συγγενούς του δεν είχε δηλωθεί και ο 70χρονος πραγματοποιούσε τακτικές αναλήψεις χρημάτων με την κάρτα της από ΑΤΜ 

 

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων σύνταξη θανούσας ασφαλισμένης, με την οποία ήταν συγγενείς εξ’ αγχιστείας. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προέκυψε ότι η σύνταξη Ι.Κ.Α. της εν λόγω ασφαλισμένης, η οποία απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2012, συνέχιζε έως και το Μάρτιο του 2014 να πιστώνεται στον τραπεζικό της λογαριασμό, καθώς δεν είχε δηλωθεί ο θάνατός της από τους συγγενείς της στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή. 

Όπως διαπιστώθηκε, ο 70χρονος πραγματοποιούσε τακτικές αναλήψεις χρημάτων με τη χρήση της κάρτας αναλήψεως της αποθανούσας, από συγκεκριμένα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. 

Σύμφωνα με το Ι.Κ.Α., η ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα ανέρχεται στο ύψος τουλάχιστον των έντεκα χιλιάδων πεντακοσίων (11.500) ευρώ, χωρίς τους απαραίτητους τόκους. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 70χρονου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.