Πάνω από 500 οχήματα έλεγξε μόνο χτες το απόγευμα η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας

Κοινοποίηση στα Social Media

Συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας

Επιπλέον διενεργήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας

Κατά τη διάρκεια αυτών των αστυνομικών δράσεων, ελέγχθηκαν (494) οχήματα και βεβαιώθηκαν (176) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Επιπλέον ελέγχθηκαν πάνω από (600) άτομα, προσήχθησαν (19) άτομα, συνελήφθησαν (2) άτομα και βεβαιώθηκαν (8) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν χθες (11-07-2014) από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι, σε διάφορες περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Σκοπός των συγκεκριμένων αυτών ελέγχων και της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας και δράσης στο οδικό δίκτυο των ανωτέρω Νομών, ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, η ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ασφαλής μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.

Επιπλέον διενεργήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξονυχιστικοί έλεγχοι ατόμων και προσαγωγές υπόπτων τέλεσης εγκληματικών πράξεων.

Για την υλοποίηση και ανάπτυξη των ανωτέρω αστυνομικών δράσεων, συγκροτήθηκαν συνεργεία γενικών και ειδικών αστυνομικών ελέγχων, στα οποία συμμετείχε ικανός αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες Τάξης και Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια οκτώ (608) άτομα, εκ των οποίων τετρακόσιοι ενενήντα οκτώ (498) ημεδαποί και εκατόν δέκα (110) αλλοδαποί.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, προσήχθησαν δεκαεννέα (19) άτομα, εκ των οποίων δεκατέσσερις (14) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας ημεδαπός, για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη) και ένας αλλοδαπός, διότι στερούταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια .

Επίσης ελέγχθηκαν (494) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά (176) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επιπλέον βεβαιώθηκαν οκτώ (8) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες αστυνομικές δράσεις αποσκοπούν στην διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων και στην αυξημένη αστυνομική παρουσία, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση εγκληματικών συμπεριφορών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.