Αντίθετος στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς στο άνοιγμα των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου

Με αφορμή την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης Κ1-1119/7-7-2014 του Υφ. Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, που επιβάλλει τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, σε 10 περιοχές της χώρας και ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος για το άνοιγμα όλων των εμπορικών καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς εκφράζει την βαθύτατη αντίθεση του.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης είναι καταστροφική για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους, επώδυνη για τους εργαζόμενους και είναι ενάντια στις αποφάσεις και τη βούληση των εμπορικών οργανώσεων, των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων και της τοπικής κοινωνίας.

Σε μία χρονική στιγμή, που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας βρίσκονται κυριολεκτικά στην «κόψη του ξυραφιού», έχοντας να αντιμετωπίσουν την υπερφορολόγηση, την έλλειψη ρευστότητας, την χαμηλή κατανάλωση και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής, είναι παράλογο να πιστεύει κανείς, ότι η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, θα αυξήσει την κατανάλωση και θα δώσει ανάσα στην τοπική οικονομία της Λιβαδειάς.

Έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική προσφορά στην τοπική αγορά της πόλης μας, στους πελάτες και στους συναδέλφους μας και πιστοί στις δεσμεύσεις μας δηλώνουμε:

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ στις Κυριακάτικες αργίες χωρίς την έγγραφη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των συναδέλφων μας εμπόρων.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς