Από Δευτέρα 14 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις

Κοινοποίηση στα Social Media

Κλειστά τα καταστήματα στη Λιβαδειά τη Κυριακή 20 Ιουλίου

Διευκρινίσεις για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων και την λειτουργία των καταστημάτων τη πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2014 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου και θα λήξουν το Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014.

Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν οτι η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική ενώ Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά και πρέπει να σημειωθεί ότι οι κυρώσεις για τους παραβάτες είναι αυστηρές και αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επίσης σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η λειτουργία των καταστημάτων επιτρέπεται την πρώτη Κυριακή της έναρξης των εκπτώσεων και κατά συνέπεια όλα τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014.

Για τη Λιβαδειάς σύμφωνα με απόφαση (προαιρετική) του Εμπορικού Συλλόγου τα καταστήματα την Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014, θα παραμείνουν κλειστά.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ. Λιβαδειάς και ο πρόεδρος Θανάσης Καλογρηάς εύχονται «στους συναδέλφους εμπόρους καλές δουλειές» και στους καταναλωτές «φθηνές και  “έξυπνες” αγορές» ενώ παράλληλα καλούν τον κόσμο να εμπιστευτεί τα τοπικά καταστήματα διότι διασφαλίζουν ελκυστικά  ποσοστά εκπτώσεων και ποιοτικά εμπορεύματα.

Από την πλευρά τους οι καταναλωτές σύμφωνα με τις ενώσεις που προχώρησαν σε σχετικές ανακοινώσεις πρέπει να προγραμματίζουν και να αγοράζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους αφού προηγουμένως έχουν προβεί σε έρευνα αγοράς.

Να μην ξεχνούν να ζητούν την νόμιμη απόδειξη την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα.