Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Εργατικό  Κέντρο  Λιβαδειάς  καταγγέλλει την κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων που για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη απεργία. Είναι πλέον εμφανές ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό. 

Η ανάπτυξη  δε γίνεται με το να ντύνεις τους εργαζόμενους στο χακί, ούτε με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας παρά μόνο με πολιτικές ανάπτυξης, με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, η Κυβέρνηση συνεχίζει να εκθέτει την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερους και μη αναστρέψιμους κινδύνους. Η απόφασή της για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι επικίνδυνη, τόσο για τα συμφέροντα της χώρας όσο και των πολιτών της.

Η Κυβέρνηση κάνει  δώρο στους ψευτοεπενδυτές τη δημόσια περιουσία παραγωγής ρεύματος, ένα κοινωνικό αγαθό το οποίο ανήκει στον ελληνικό λαό.

Χαρίζει τον έλεγχο κοιτασμάτων λιγνίτη, υδροηλεκτρικά εργοστάσια, αυξάνοντας έτσι το κόστος στα νοικοκυριά, στον αγροτικό τομέα, στις βιομηχανίες.

Αυτή είναι η « απελευθέρωση » – σκλαβιά του ελληνικού λαού και  της ελληνικής οικονομίας από τους ντόπιους και ξένους νεοτσιφλικάδες.

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΑΓΑΘΟ  ΚΑΙ ΟΧΙ  ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και η αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική επιστράτευση των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ σήμερα Τετάρτη 9 Ιουλίου ώρα 19.00΄ στο Σύνταγμα. 

                                                                 

                                                                                   Το   Δ.Σ.