Παρέλαβε το έργο των κοινόχρηστων χώρων στο κέντρο της πόλης ο δήμος Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην οριστική παραλαβή του έργου στο ιστορικό κέντρο της πόλης προχώρησε ο δήμος Λεβαδέων με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για ένα έργο που για αρκετά χρόνια έχει ταλαιπωρήσει και συνεχίσει να ταλαιπωρεί τόσο τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής όσο και τους διερχόμενους γεγονός που προκάλεσε και την έντονη κριτική από την αντιπολίτευση.

Ωστόσο υπήρξαν και σύμβουλοι της μειοψηφίας που ψήφησαν υπέρ της παραλαβής όπως ο Γιάννης Αποστόλου (αρμόδιος αντιδήμαρχος στην προηγούμενη δημοτική αρχή) από την παράταξη του Δημήτρη Τσιφή αν και αρχικά είχε ζητήσει την αναβολή της συζήτησης για να γίνει καλύτερη ενημέρωση.

«Όλες οι βελτιώσεις έγιναν σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, όλες οι βελτιώσεις μέχρι σήμερα βάρυναν το εργολάβο παρόλο που δεν είχε αυτή την υποχρέωση αλλά ήθελε να ήταν εντάξει απέναντι μας και απέναντι στη νέα δημοτική αρχή», σημείωσε ο κ. Αποστόλου και πρόσθεσε οτι εκτιμά πως «δεν θα έχουμε προβλήματα στην πορεία» αρκεί «να τηρηθεί η ήπια κυκλοφορία δηλαδή η ταχύτητα των 20 χιλιομέτρων».

Αντίθετη ήταν η άποψη του Νώντα Κοτσικώνα ο οποίος μίλησε για ένα έργο «που έχει καταταλαιπωρήσει επί χρόνια ολόκληρα κατά την διάρκεια της κατασκευής όλους τους κατοίκους της Λιβαδειάς και έχει καταστρέψει εμπόρους»

Όπως επεσήμανε ο κ. Κοτσικώνας «γνωρίζουμε όλοι ότι το έργο αυτό είναι προβληματικό, γνωρίζουμε ότι το έργο αυτό αιμορραγεί και θα αιμορραγεί για πολλά χρόνια ακόμα με αποτέλεσμα να δημιουργεί και προβλήτα οικονομικά στο δήμο για την αποκατάσταση των φθορών του που είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν και παρόλα αυτά η δημοτική αρχή στέκεται στα τυπικά στοιχεία της ποσοτικής παραλαβής».

Και κατέληξε: «Είναι προφανές ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Βλέπουμε τα χαρτιά και χάνουμε την ουσία και η ουσία είναι ότι το έργο αυτό πάσχει, είναι προβληματικό, υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες τόσο της προηγούμενης δημοτικής αρχής που το κατασκεύασε όσο και της σημερινής που το παραλαμβάνει».

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής δήλωσε σχετικά: «Ο κ. Κοτσικώνας καλά το είπε, κανείς δεν διαφωνεί ότι είναι ένα έργο προβληματικό και υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την επιλογή του έργου το τρόπο κατασκευής και τη συγκριμένη επιλογή της μελέτης για το συγκεκριμένο χώρο».

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελή «Το θέμα όμως τώρα εδώ είναι τελείως τυπικό. Έχει να κάνει με τις ποσότητες που διατεθήκαν στο έργο και με την κατασκευή. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι έγιναν όλες οι εργασίες. Είναι μια διαδικασία τυπικής παραλαβής».

Τέλος όπως είπε ο δήμαρχος που αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα σε ότι αφορά την βελτίωση του έργου διότι «πρέπει να παρέλθει ο χρόνος σχετικά με την προθεσμία που προβλέπεται από το κοινοτικό πλαίσιο και μετά να πάμε σε παρεμβάσεις».