Καταχρηστική απόλυση εργαζομένου στην εταιρεία «ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ».

Κοινοποίηση στα Social Media

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  με θέμα «Καταχρηστική απόλυση εργαζομένου στην εταιρεία «ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ» κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς:

Πρόσφατα, η εταιρεία «ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ» προχώρησε αυθαίρετα, άδικα και καταχρηστικά στην απόλυση εργαζόμενου υπό το πρόσχημα αφενός της «δύσκολης οικονομικής συγκυρίας» και αφετέρου της «πτώσης του τζίρου», ενώ οι  πραγματικοί λόγοι της απόλυσης  ήταν αφενός η άρνηση του εργαζόμενου  να δεχτεί τη μείωση των αποδοχών του και  αφετέρου η έντονη συνδικαλιστική του δράση, καθώς ο εν λόγω εργαζόμενος είναι μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας. Συνέπεια των προαναφερθέντων ήταν η συνακόλουθη καταγγελία της σύμβασης του εργαζομένου  από την εταιρεία.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι πριν λίγο χρονικό διάστημα είχαν δοθεί αυξήσεις σε εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων συγκαταλεγόταν και ο απολυμένος. Πρόκειται αναμφίβολα για μία ακόμη κατάφωρη παραβίαση των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να συμμορφωθεί η εταιρεία «ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ» και να επαναπροσληφθεί ο απολυμένος  εργαζόμενος-συνδικαλιστής;

 

Ο ερωτών βουλευτής 

Σταθάς Γιάννης