Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τη σύλληψη δύο επικίνδυνων κακοποιών, που διέπραξαν ένοπλες ληστείες στη Θήβα

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν σε αγροτική περιοχή των Οινοφύτων, μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικές δυνάμεις  

  

Σε εξέλιξη βρίσκονταιευρείες αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο (2)επικίνδυνων κακοποιών, οι οποίοι χθες (02-07-2014) το μεσημέρι,διέπραξαν δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, σε περιοχή της Θήβας.

Ειδικότερα οι δύο δράστες, χθες περίπου στις 12:10΄, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και κρατώντας ο ένας πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalashnikov, έθραυσαν με βαριοπούλα την κεντρική είσοδο καταστήματος εμπορίας τσιγάρων, τροφίμων και άλλων ειδών στην περιοχή του Ταχίου Θηβών Βοιωτίας και αφού εισέβαλαν στο εσωτερικό του, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ και πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου (3.000) ευρώ.

Αμέσως μετά οι ίδιοι δράστες, μετέβησαν σε μάντρα παλαιών σιδήρων (scrap), που βρίσκεται επίσης στην ανωτέρω περιοχή και σε κοντινή απόσταση από το προαναφερόμενο κατάστημα, όπου με την απειλή του όπλου, απέσπασαν από υπάλληλο της επιχείρησης το χρηματικό ποσό των (3.000) περίπου ευρώ και ακολούθως διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα το όχημα διαφυγής των δραστών και ακολούθησε καταδίωξη σε διάφορους αγροτικούς δρόμους, μέχρι την αγροτική περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας, όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα διαφυγής τους και πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στη συνέχεια οι δράστες, αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από παρακείμενη επιχείρηση και εκμεταλλευόμενοι την ιδιομορφία του εδάφους και το δύσβατο της περιοχής, κατάφεραν να διαφύγουν.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα που εγκατέλειψαν οι δράστες, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρεθεί πρώτες πρωινές ώρες της 10-06-2014, από περιοχή της Νέας Σμύρνης Αττικής.

Επιπλέον κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον χώρο της συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ολόσωμες φόρμες εργασίας, το μεγαλύτερο μέρος από τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα οι δράστες, δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου Kalashnikovμε φυσίγγια διαμετρήματος (7,62) mm και δεκατέσσερις (14) κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων.

Από την πρώτη στιγμή, λόγω της επικινδυνότητας των δραστών, την επιχείρηση συνέδραμαν ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Ε.Κ.Α.Μ. και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.