Εναλλακτικές Ομάδες Ανάγνωσης

Κοινοποίηση στα Social Media

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουνίου το πρόγραμμα: «Εναλλακτικές Ομάδες Ανάγνωσης», για νέους, νέες και εφήβους, τις οποίες συντόνισαν εθελόντριες ψυχολόγοι.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της ΔΔΕ Βοιωτίας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, στόχευε σε μια διαφορετική προσέγγιση της λογοτεχνίας και η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2013,.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές από τα Γυμνάσια της Λιβαδειάς που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες και στη συνέχεια αποφάσισαν για τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων και τα βιβλία που θα προσεγγίσουν βιωματικά σε κάθε συνάντηση.

Από τότε κάθε ομάδα συναντήθηκε 8 φορές και δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μιλήσουν και να εμβαθύνουν σε αρκετά από τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους εφήβους και να λάβουν έγκυρες κι αξιόπιστες απαντήσεις από τις 3 έμπειρες ψυχολόγους.

Οι εντυπώσεις όλων των εμπλεκομένων (οργανωτών, συντονιστών και συμμετεχόντων), ήταν ιδιαίτερα θετικές, εκφράστηκε από όλους η επιθυμία να συνεχιστούν και τη νέα σχολική χρονιά ενώ κατατέθηκαν και ιδέες με σκοπό των εμπλουτισμό του προγράμματος με νέες δραστηριότητες, μεθόδους και μέσα.

Οι οργανωτές ευχαρίστησαν τις τρείς ψυχολόγους που αποτέλεσαν την καρδιά του προγράμματος και συντόνισαν εθελοντικά τις ομάδες, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά χωρίς τις κυρίες Ελένη Καράλη (Ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, Δήμητρα Κιούση (Ψυχολόγος) και Δήμητρα Χαροκόπου (Ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών) το πρόγραμμα δεν ήταν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί.

Παράλληλα ευχαριστούν το Επιμελητήριο Βοιωτίας, που ανέλαβε το κόστος αγοράς των 60 βιβλίων που ήταν απαραίτητα για να λειτουργήσουν οι ομάδες, καθώς και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, που κάλυψε μέρος των εξόδων υλοποίησης του προγράμματος ενώ ανανεώνουν το ραντεβού για τον Σεπτέμβρη.