Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φορείς της Λιβαδειάς για το νοσοκομείο

Κοινοποίηση στα Social Media

Νέα σύσκεψη τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 

Τη Δευτέρα 7 Ιουλίου το απόγευμα θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους φορείς της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο των ενεργειών με στόχο την αναβάθμιση του νοσοκομείου που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους σε αυτό αλλά και τους πολίτες.

Για τη Δευτέρα λοιπόν στις 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο «Χ. Παλαιολόγος» στην Κρύα έχει προγραμματίσει ο δήμος Λεβαδέων την σχετική συνάντηση με θέμα «Οργάνωση των κινητοποιήσεων για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς».

Όπως τονίζει ο δήμος Λεβαδέων «μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την βελτίωση της λειτουργίας του νοσοκομείου και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

Να θυμίσουμε το πρόβλημα της στελέχωσης είναι τεράστιο και μάλιστα σε όλους τους τομείς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην παθολογική, το αναισθισιολογικό, το παιδιατρικό τμήμα, την ορθοπεδική κλινική και την μαιευτική.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι γιατροί που απεβίωσαν ή αποχώρησαν και αποτελούσαν τις μόνιμες ειδικότητες δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί ενώ ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί λίγες ημέρες το μήνα λόγω έλλειψης ακτινοδιαγώστη.

Οι ελλείψεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν στην γραμματεία εξωτερικών ιατρείων, στο γραφείο προμηθειών και στο λογιστήριο.

Λόγω έλλειψης κονδυλίων προβλήματα εντοπίζονται και στην τεχνική υπηρεσία ενώ το ακτινολογικό δεν μπορεί να κάνει ορισμένες εξετάσεις λόγω βλάβης του μηχανήματα εδώ και αρκετά χρόνια.

Μάλιστα όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Εργαζομένων η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου μπορεί κάποια στιγμή να έχει ως συνέπεια να μην υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστούν κάποια υλικά και να κλείσουν χειρουργεία ή εργαστήρια.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και με δεδομένο ότι οι φορείς δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του υπουργό Υγείας κατά την πρόσφατη συνάντησή τους δεν αποκλείονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις ενώ ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγής στην Δικαιοσύνη για την «έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των ασθενών  από την ελλειπή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών εκ μέρους των αρμόδιων Κυβερνητικών παραγόντων».