Η κυβέρνηση να δώσει τώρα λύση στα χρέη χιλιάδων επαγγελματιών

Κοινοποίηση στα Social Media

Ερώτηση προς το νέο υπουργό Οικονομικών, καθώς και τον υπουργό Εργασίας, κατέθεσαν πέντε βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας με την οποία επισημαίνουν τα δισεπίλυτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και ζητάνε την άμεση υιοθέτηση από πλευράς κυβέρνησης, μιας πιο ρεαλιστικής πρότασης που θα εξασφαλίζει και την βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ αλλά και την ασφαλιστική κάλυψη των ελεύθερων επαγγελματιών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, “είναι καλύτερα να εισπράττει το κράτος λιγότερα από περισσότερους, παρά τίποτα και από κανέναν”.

Η πρόταση των βουλευτών προς τους αρμόδιους υπουργούς περιέχει α) τη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών σε πολλές μικρές δόσεις, β) την ένταξη στη ρύθμιση χρεών όλων των ασφαλισμένων, γ) τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι προσαυξήσεις, δ) τη δυνατότητα να μπορεί ο ασφαλισμένος να επιλέγει κλιμάκιο ασφάλισης και ε) τη μείωση των εισφορών όλων των κλιμακίων.

«Οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ήταν κακοπληρωτές πριν την οικονομική κρίση. Ήταν άνθρωποι που ανταπεξέρχονταν πλήρως σε όλες τις υποχρεώσεις τους και με το παραπάνω. Δεν μπορούμε να μιλούμε λοιπόν για πολιτική σταδιακής αποκατάστασης των αδικιών εάν δεν απενεργοποιήσουμε πρώτα αυτήν την ωρολογιακή βόμβα. Μόνο μέσα από τέτοιες αποφάσεις θα αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος και θα συνεχιστεί η βιωσιμότητα αυτών των ταμείων. Είναι καλύτερα να εισπράττει το κράτος λιγότερα και από περισσότερους παρά τίποτα και από κανέναν», τονίζουν μεταξύ άλλων.