Με επιτυχία το φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών στη Λιβαδειά (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Την 3η θέση στο κάπνισμα και την 12 στο αλκοόλ κατέχει η Βοιωτία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Φεστιβάλ που διοργάνωσαν την Παρασκευή το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), Το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ εν δράσει  και ο Συμβουλευτικός Σταθμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος Λεβαδέων και Επιμελητήριο Βοιωτίας.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα ηχηρό μήνυμα κατά των ναρκωτικών και όπως τόνισαν οι διοργανωτές «ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, είναι αγώνας για την ζωή, είναι αγώνας για μια ζωή με πλήρη ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού και της νεολαίας».

antin01

Ως ημέρα απολογισμού των δράσεων και επαναπροσδιορισμού των στόχων  χαρακτήρισε την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ο πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΣΥΝ Λιβαδειάς Θανάσης Γουργιώτης  και τόνισε τον μεγάλο αντίκτυπο που έχουν όλα αυτά στην νεολαία και ευρύτερα στην κοινωνία. Μάλιστα, ανέφερε ότι η φετινή επιτυχία της δημιουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ στην πόλη της Λιβαδειάς τους ωθεί στην επίτευξη των επόμενων στόχων τους που είναι η επανένταξη και η θεραπευτική κοινότητα για τον νομό της Βοιωτίας.

Όπως σημείωσε εκ μέρους του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής» η Γιούλη Λιανού το φετινό μήνυμα είναι ότι «η ζωή του καθενός έχει αξία, είναι μοναδική και αρκεί να της δώσουμε όλοι μας το νόημα που της πρέπει». Παράλληλα έδωσε έμφαση στη συνεργασία μεταξύ των φορέων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκείνο που μας χαροποιεί είναι ότι όλοι μαζί οι φορείς συνεργαζόμαστε, η μια δομή στηρίζει την άλλη και τόσο στη Λιβαδειά όσο και γενικότερα στη Βοιωτία έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα».

antin02

Η συνεννόηση και η συνεργασία των φορέων μεταξύ τους, καθώς και η στήριξη τους από την τοπική κοινωνία ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες για να λειτουργήσει ο Συμβουλευτικός Σταθμός στη Λιβαδειά επεσήμανε, ο Βασίλης Καταγής, από το Κέντρο Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ εν δράσει. Πράγμα που οδηγεί όχι μόνο στην ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στην εθελοντική δράση των ίδιων ανθρώπων που μένουν σε αυτήν την τοπική κοινωνία.

Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η χρήση ναρκωτικών ουσιών στη Βοιωτία παρατηρείται μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια γεγονός που αποδίδεται στην δράση και την συνεργασία των δομών που λειτουργούν στο νομό.

Ωστόσο ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν στους τοπικούς φορείς τα αποτελέσματα που αφορούν στο κάπνισμα όπου οι μαθητές του νομού βρίσκονται στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα ενώ αρκετά ψηλά και πιο συγκεκριμένα στη 12η θέση είναι και στην  κατανάλωση αλκοόλ.

Με αφορμή λοιπόν αυτά τα δεδομένα όπως σημείωσε Γιάννης Ηλίας ο Συμβουλευτικός Σταθμός ΔΕ Βοιωτίας κατέθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να υλοποιηθεί σε όλα τα γυμνάσια του Νομού Βοιωτίας η συγκεκριμένη δράση πρόληψης κατά του καπνίσματος και του αλκοόλ.

antin03

Τέλος στη σημασία της συνεργασίας των δομών του νομού αλλά και στο έργο που προσφέρουν αναφέρθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.

«Το ΕΣΥΝ κατέφερε με τη συνεργασία των φορέων να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει στη Λιβαδειά το Κέντρο συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ. Η περιοχή έχει ανάγκη από τέτοιες δομές. Όταν υπάρχει κρίση ξέρουμε όλοι ότι το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών επιδεινώνεται. Η τοπική κοινωνία πρέπει να συνεχίσει να αγκαλιάζει την προσπάθεια για μπορέσει να επιτύχει το έργο που είναι σημαντικό για τη νεολαία και την τοπική κοινωνία», είπε ο Γ. Σταθάς.

Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε από διάφορες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που παρουσιάστηκαν στο κοινό από τη σχολή χορού «Duende» της Μαρίας Τσαλούκη, τον ΑΚΟΛ και η βραδιά έκλεισε με τραγούδια από το “Modern Music Academy”.

antin04

af0012

antin05
ant2