Τιμήθηκαν στη Λιβαδειά οι καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι καθηγητές που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο μια από τις δομές που δημιούργησε στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς τιμήθηκαν για τη προσφορά τους σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Χ. Παλαιολόγος» στην Κρύα.

kf2

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλει το Εργατικό Κέντρο στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που αναπτύσσει και ήδη λειτουργούν επίσης δομές όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Ιατρείο», σημείωσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του Ε.Κ. Γιάννης Σταθάς.

«Την περίοδο που ολοκληρώθηκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο δούλεψε πολύ καλά και εκτιμούμε ότι τη νέα περίοδο θα πάει ακόμα καλυτέρα», συμπλήρωσε ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καθηγητές που συμμετέχουν.

Τόνισε δε ότι μπορεί το Εργατικό Κέντρο να δημιουργεί δομές αλληλεγγύης λόγω της κρίσης που έχει οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες σε εξαθλίωση ωστόσο η παιδεία αλλά και η υγεία είναι υποχρέωση του κράτους.

«Θέλουμε δωρεάν παιδεία και δωρεάν υγεία για όλους. Οι δομές αλληλεγγύης που αναπτύσσονται σε τέτοιες περιόδους δεν είναι για να καλύπτουν τις υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στους πολίτες. Χρειάζεται λοιπόν αγώνας απ΄ όλους για να ανατρέψουμε τις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα», υπογράμμισε ο Γ. Σταθάς.

«Διοργανώσαμε αυτή την εκδήλωση η ΕΛΜΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο οποίο συμμετέχουν αδιόριστοι, μόνιμοι, συνταξιούχοι καθηγητές και υποστηρίζουν τα παιδιά τα όποια βρίσκονται σε ασθενέστερες οικονομικές ομάδες. Καλούμε τους γονείς να ξανακάνουν αιτήσεις για να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και εμείς ως καθηγητές θα φροντίσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας Γιάννης Πάγκαλος και κατέληξε: «Σήμερα τιμήσαμε επίσης τους συνταξιούχους πλέον συναδέλφους περισσότερα από 30 καθηγητές από την Βοιωτία για την πολύχρονη παρουσία τους και πρόσφορα τους στην εκπαίδευση και τους καλούμε να συμμετάσχουν και αυτοί στα κοινωνικά δρώμενα και το Κοινωνικό Φροντιστήριο».

Στους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου απονεμήθηκε το βιβλίο «Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής»  που έχει επιμεληθεί ο Μανώλης Γλέζος και έχει εκδοθεί με την βοήθεια της Βουλής και αναφέρεται στα ολοκαυτώματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κατοχής ενώ παράλληλα καταγράφει και τις διεκδικήσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις γερμανικές οφειλές.

Να σημειωθεί τέλος ότι την προηγούμενη περίοδο συμμετείχαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο 22 καθηγητές ενώ τα μαθήματα παρακολούθησαν 37 μαθητές.