Αφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Νικολάου Λιβαδειάς (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, αφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το χορευτικό τμήμα των γυναικών αλλά και το παιδικό που με τον χοροδιδάσκαλο Γιώργο Καρβούνη απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού ενώ παράλληλα ταξίδεψαν σε μουσικά μονοπάτια με τον Νίκο Κορογιάννο και τη Χορωδία του Συλλόγου Ελικωνίων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε η πρόεδρος Κατερίνα Κοτσικόρου ενώ χαιρέτησαν ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής, η νέα δήμαρχος Γιώτα Πούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας που αναφέρθηκαν στην πρόσφορα στου συλλόγου όπως και ο π. Θεόδωρος ενώ η εκπρόσωπος του ΕΣΥΝ Ελένη  Καντά αναφέρθηκε στην μάχη που γίνεται κατά των ναρκωτικών.

Η κ. Καντά αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο που είναι από τους πρώτους που έδειξαν έμπρακτα την συμπαράσταση στον συμβουλευτικό σταθμό του ΚΕΘΕΑ έδωσε έμφαση στο θέμα της πρόληψης που όπως είπε «θωρακίζει τα παιδιά και τις οικογένειες» ενώ τόνισε την σημασία του στεγνού προγράμματος απεξάρτησης.

«Το πρώτο βήμα έγινε και λειτουργεί το συμβουλευτικό κέντρο σε ένα υπέροχο χώρο που παρεχώρησε ο δήμος Λιβαδειάς στο ΚΕΘΕΑ. Εκεί μπορούν να απευθυνθούν οι χρήστες και οι οικογένειές τους και να ζητήσουν βοήθεια. Αυτή η βοήθεια είναι δωρεάν και παρέχεται από ένα έμπειρο προσωπικό», τόνισε μεταξύ άλλων η Ε. Καντά.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που παρουσίασε η κατάσταση είναι δραματική και το πρόβλημα εντείνεται συνεχώς τα τελευταία 5 χρόνια με την οικονομική κρίση όπου ποσοστιαία μπορεί να μη παρατηρείται αύξηση ωστόσο αυξάνεται η καθημερινή χρήση έναντι τις περιστασιακής καθώς και η χρήση ταυτόχρονα πολλών διαφορετικών ουσιών.

«Παντιέρα μας είναι ο αγώνας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Κανένα παιδί κανένας άνθρωπος να μη χαθεί από αυτή την μάστιγα των καιρών μας», σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Κοτσικόρου και ευχαρίστησε τους ευπροσώπους του ΚΕΘΕΑ και του ΕΣΥΝ για την καθοδήγηση και τις συμβουλές τους στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Η κ. Κοτισκόρου αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τα μέλη του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με μοναδικούς πόρους εκείνους που προέρχονται από συνδρομές, εκδηλώσεις και δωρεές.

Ο Σύλλογος που ιδρύθηκε το 1996 μέχρι σήμερα δουλεύει ακούραστα με μεράκι με μοναδικό στόχο της προσφορά.

«Ανεβάζουμε το Σύλλογό μας συνεχώς ψηλότερα και βοηθάμε όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας ενώ ταυτόχρονα προβάλουμε προς κάθε κατεύθυνση τις παραδόσεις μας και τον πολιτισμό μας», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Επίσης έκανε γνωστό ότι στις 5 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των Τροφωνίων 2014 ο σύλλογος με τις δικές του δυνάμεις διοργανώνει συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Μελίνα Κανά.

Τέλος η Κ. Κοτσικόρου ευχαρίστησε όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό του συλλόγου και κυρίως τον χοροδιδάσκαλο κ. Καρβούνη που φέτος αποχωρεί από τα χορευτικά του συλλόγου έχοντας επί σειρά ετών προφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στον όποιο μάλιστα επέδωσε ένα αναμνηστικό.

Τους παραβρισκόμενους, όσους στηρίζουν τις προσπάθειες του Συλλόγου καθώς και τον χοροδιδάσκαλο για τα περίπου τέσσερα χρόνια της προσφοράς του ευχαρίστησαν επίσης εκ μέρους του Χορευτικού τμήματος η Χαρούλα Πούλου και η Γραμματέας του Συλλόγου Άννα Αποστόλου.

x02

x03

x04

x05

x06

x07