Η διακήρυξη του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Λιβαδειάς»

Κοινοποίηση στα Social Media

Oι συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς και πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, με τραγικές συνέπειες σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, στο μεροκάματο μας, στις ώρες που δουλεύουμε, στον κόπο και το άγχος που τραβάμε μπροστά στα διάφορα οικονομικά και επαγγελματικά μάς προβλήματα.

Τα τελευταία 5 χρόνια υλοποιούνται, από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις , με ταχύτατους ρυθμούς πολιτικές αποφάσεις και κατευθύνσεις χρόνων  της ΕΕ(π.χ. Μάαστριχτ) όπου δίνουν “γη και ύδωρ” στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τον “ευρωπαϊκό μονόδρομο” κινδυνολογούν για τα ελλείμματα και τα χρέη που προκάλεσαν οι πολιτικές που οι ίδιες εφάρμοσαν.

Τρομοκρατούν και εκβιάζουν τον λαό ότι αν δεν αποδεχθεί χειρότερους όρους ζωής θα κινδυνεύσει η ελληνική οικονομία.

Τρομοκρατούν και εκβιάζουν πως δεν υπάρχει ζωή έξω από Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν μέσα σ’ αυτήν καθημερινά βλέπουμε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του Λαού μας να οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Φορτώνουν τις συνέπειες της κρίσης τους, στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα. Θέλουν, τα μέτρα που παίρνονται, να διασφαλίζουν τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων. Κρύβουν με επιμέλεια ότι οι μεγαλοκαρχαρίες θησαύρισαν από τη προηγούμενη ανάπτυξη, καταχρέωσαν τα λαϊκά νοικοκυριά και ότι τώρα με αφορμή την κρίση θησαυρίζουν πάλι στις πλάτες μας.

Η σταθερότητα, η ανάκαμψη, το άνοιγμα στις αγορές που τόσο έντονα και επίμονα προβάλλει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, δεν είναι για μας. Γιατί η επίθεση απέναντι μας συνεχίζεται αμείωτη μιας και μας θεωρούν διαρθρωτικό πρόβλημα που πρέπει να ξεριζωθεί.

Μας φορτώνουν συνεχώς νέους φόρους γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε και μας απειλούν με κατασχέσεις. Στα «αντικειμενικά κριτήρια», τη «συνάφεια», τις «περαιώσεις» των προηγούμενων χρόνων ήρθαν να προστεθούν νέα χαράτσια στο εισόδημα, στα ακίνητα, στις επιχειρήσεις.

Ο ΟΑΕΕ έχει οδηγηθεί σε οριακή κατάσταση, το φετινό έλλειμα θα φτάσει στα 720 εκ ευρώ.

Οι μισοί ενεργοί ασφαλισμένοι έχουν οδηγηθεί σε τέτοια δυσχερή θέση που δεν μπορούν να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές χάνοντας την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Λιβαδειάς, συνεχώς ενημέρωνε για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονταν σε βάρος μας, από την κυβέρνηση. Μπήκε μπροστά στην οργάνωση της πάλης των Εμπόρων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Προχώρησε σε δυναμικές κινητοποιήσεις μαζί με άλλα επαγγελματικά σωματεία αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων για χρέη συναδέλφων προς τον ΟΑΕΕ, με καταλήψεις και δημοσιοποίηση των αιτημάτων και την έμπρακτη αλληλεγγύη.

Συμμετείχαμε σε συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις, όλα τα τελευταία χρόνια.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου στα λόγια συμφωνούσε με τις εκτιμήσεις και τις θέσεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας, στην πράξη όμως δεν έκανε τίποτε για την αφύπνιση και την αγωνιστική προετοιμασία του Συλλόγου και των μελών του ώστε και συλλογικά να συμβάλλει στο δυσκόλεμα της κυβέρνησης για την υλοποίηση της αντιλαϊκής της πολιτικής και των μέτρων, που βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά.

Ακόμη και με την κυριακάτικη αργία (όταν όλα ήταν φως φανάρι) καλλιεργούσε αυταπάτες ότι αν αποφασίσει για τέσσερις κυριακές ανοιχτά τα μαγαζιά, δεν θα περάσουν οι 52.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στις εκλογές πρέπει να πάρετε την ευθύνη για τον δρόμο που θα ακολουθήσει η νέα Διοίκηση.

Αν θα είναι μια απ’ τα ίδια ή θα βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και θα οργανώνει την πάλη, την αλληλεγγύη και την διεκδίκηση λύσης για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, σας καλούμε να ψηφίσετε την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Λιβαδειάς, που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν δίπλα στους συναδέλφους.

Απαιτούμε :

         Να σφραγιστούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλα τα βιβλιάρια υγείας, άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.

         Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

         Επίδομα ανεργίας και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους όσοι έκλεισαν την επιχείρησή τους λόγω της κρίσης και για όσο διάστημα μένουν άνεργοι.

         Άμεση και χωρίς προϋποθέσεις εξυπηρέτηση επειγόντων προβλημάτων υγείας για μας και τις οικογένειές μας.

         Δωρεάν καλό φάρμακο, κατάργηση του χαρατσιού των 5€ για τα νοσοκομεία.

         Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των εξόδων. Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.

         Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.

         Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.

         Καμιά μείωση των συντάξεων.

         Απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες, για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.

         Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ., για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

         Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.

         Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.

         Να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

         Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και των ανέλεγκτων χρήσεων. Κατάργηση των Δημοτικών τελών και φόρων.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 

Οι υποψήφιοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας

 1. Αναγνώστου Κων/νος, Εμπόριο Αλουμινίου-Σιδήρου
 2. Αναγνώστου Χρήστος, Εμπόριο Αλουμινίου-Σιδήρου
 3. Βαρελάς Ιωάννης, Ψητοπωλείο
 4. Βλάχος Δημήτριος, Παιχνίδια
 5. Βλάχος Ιωάννης, Ανθοπωλείο
 6. Καραβασίλης Νικόλαος, Ηλεκτρονικά
 7. Κιούσης Άγγελος, Αξεσσουάρ αυτοκινήτων
 8. Μπράλλιος Ανδρέας, Αλουμίνια
 9. Μπούκιος Ταξιάρχης, Κοσμήματα
 10. Νικολάου Χρήστος, Ενδύματα
 11. Τζάνου Σταυρούλα, Ανθοπωλείο
 12. Τσεπραηλίδου Χρυσάνθη, Παντοπωλείο