Εξελίξεις για το ΧΥΤΑ Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αφορούν στα αποτελέσματα ελέγχων στα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς και γεωτρήσεις της περιοχής υπέβαλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και Χαρά Καφαντάρη.

Όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 296/11-02-2014 έγγραφο της ΕΥΕΠ και θέμα «Απάντηση σε ερώτηση και ΑΚΕ των βουλευτών κ.κ. Χαράς Καφαντάρη και Γιάννη Σταθά με θέμα ανησυχία και νέα ερωτήματα για περιβαλλοντική ρύπανση στον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς», η αρμόδια υπηρεσία αναφέρει ότι διενήργησε αυτοψία στις 04-09-2013 στον προαναφερόμενο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, εξέδωσε το έγγραφο με αριθ. πρωτ. 2580/10-09-2013 με θέμα «Επείγουσα ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων και εκτέλεσης έργων προστασίας στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς» και αναφέρει επίσης ότι «…Κατά την αυτοψία ελήφθησαν δείγματα τόσο από τα στραγγίσματα, όσο και από το νερό των γεωτρήσεων ελέγχου».

Μετά από αυτά οι δύο βουλευτές ζητούν την κατάθεση εγγράφων με τα πορίσματα – συμπεράσματα των αναλύσεων των εν λόγω ληφθέντων δειγμάτων από τις γεωτρήσεις ελέγχου και των στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς.

Φυσικά θα πρέπει να υπάρξει και μια επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει από τον δήμο Λεβαδέων τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και αρμόδιους ειδικούς συνεργάτες του κ. Παπαγγελή που είναι γνώστες του θέματος.