Φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με αφορμή την 26η  Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβούλιου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν) ,  το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ( ΚΕ.Θ.Ε.Α), το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων “ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ” και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Β/Βάθμιας Εκπ/σης  Ν. Βοιωτίας διοργανώνουν το ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014  , ώρα 8.30 μμ στην Κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

• Τμήματα του ΑΚΟΛ

• Σχολή χορού ” Duende” της Μαρίας Τσαλούκη και

• Μodern Music Academy Σπύρου

Συνδιοργανωτές:

Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,  Δήμος Λιβαδειάς,  Επιμελητήριο Βοιωτίας

antinar2
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΕΣΥΝ)

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 26 ΙΟΥΝΗ 2014
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) συνεχίζει αταλάντευτα εδώ και 3 δεκαετίες το αγώνα για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικές ουσίες προβάλλοντας έναν άλλο τρόπο ζωής που θα απαντά στα αδιέξοδα του κοινωνικοοικονομικού συστήματος.

Ο αγώνας και η συσπείρωση δυνάμεων στην πάλη απέναντι στην ουσιοεξάρτηση πρέπει να στρέφεται στην αντιπαράθεση με τις κοινωνικές –οικονομικές- πολιτικές- πολιτισμικές αιτιάσεις που έχουν κάνει τη χρήση ουσιών κουλτούρα και τρόπο ζωής για χιλιάδες νέους.
Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, είναι αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για ζωή με πλήρη ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού και της νεολαίας.
Σήμερα χρειάζεται ένταση της επιστημονικής διαπάλης απέναντι στις θεωρίες που αθωώνουν τη χρήση ουσιών ως τρόπο ζωής, διαχωρίζοντας τις ουσίες ανάλογα με την βλάβη και την επικινδυνότητα τους. Όλες οι αντεπιστημονικές θεωρίες που αθωώνουν την εξάρτηση από τις ουσίες, έχουν ως στόχο να κρατούν τμήμα της νεολαίας στην «μαστούρα του συμβιβασμού»
Αναγκαία είναι η συμπόρευση με το ΕΣΥΝ και τα δεκάδες παραρτήματα του σε όλη την Ελλάδα, των εργαζομένων στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων (Κέντρα Πρόληψης, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ, ΨΝΘ). Αλλά και η κοινή δράση με τη νεολαία (φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια), με τους εργαζόμενους (Εργατικά Κέντρα, Σωματεία), με την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων) με άξονα δράσης την προώθηση της Πρωτογενούς Πρόληψης σε πληθυσμούς που δεν έχουν ακόμα πειραματιστεί με τις ουσίες.
Πρέπει να ενταθεί και να μαζικοποιηθεί η πάλη και η δράση του κινήματος διεκδικώντας
• Ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν Φορέα με πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό πάνω στον άξονα Πρόληψη – θεραπεία – επανένταξη
• Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των δομών Πρόληψης – Θεραπείας – κοινωνικής επανένταξης που λειτουργούν στη χώρα μας
• Κρατική χρηματοδότηση για δημιουργία νέων «στεγνών» προγραμμάτων
• Κρατική χρηματοδότηση για δημιουργία νέων Κέντρων Πρόληψης
• Να σταματήσει η γενίκευση των προγραμμάτων υποκατάστασης, να διαμορφωθούν προγράμματα υποκατάστασης πλήρως εξοπλισμένα σε υλικοτεχνικές υποδομές και επιστημονικό προσωπικό που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες εξαρτημένων από οπιοειδή (ηλικιωμένοι και χρόνιοι χρήστες, εγκυμονούσες)
• Κατάργηση κάθε ιδιωτικής δομής που ασχολείται με την απεξάρτηση
• Ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων στα σωφρονιστικά ιδρύματα
• Κρατική χρηματοδότηση για έρευνα στη χώρα σχετικά με τις τάσεις για τις εξαρτήσεις
• Δωρεάν μαζικό αθλητισμό και πολιτισμό μέσα από κρατικές δομές, από ενίσχυση των δημοτικών προγραμμάτων ως μορφή προβολής ενός άλλου τρόπου ζωής, ως μορφή πρόληψης
• Ένταση των προγραμμάτων πρόληψης μέσα στα σχολεία με αιχμή τις τάξεις του Γυμνασίου
Το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) θα συνεχίσει
• την ζωντανή επαφή του με τη νεολαία μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού προβάλλοντας το μήνυμα για μια ζωή χωρίς ουσίες
• την επιστημονική επεξεργασία των θέσεων του και την προβολή τους μελετώντας τις νέες τάσείς που διαμορφώνονται στη χώρα μας και διεθνώς σχετικά με την ουσιοεξάρτηση – διαμορφώνοντας έτσι ένα πλαίσιο πάλης για όλο το λαό
• τον αγώνα για προβολή και κατοχύρωση της «Χάρτας Πρόληψης» που εξέδωσε το 2013 το ΕΣΥΝ μαζί με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Απέναντι στα αδιέξοδα του κοινωνικοοικονομικού συστήματος
δεν μένουμε αδρανείς – μαζικοποιούμε την πάλη μας
στοχεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο
παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας – δυναμώνουμε την αλληλεγγύη.

Η Γραμματεία του ΕΣΥΝ
Ιούνης 2014