«Πνίγηκε» ο κάμπος της Κωπαΐδας

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο έλεος της φύσης παραδόθηκαν για μια ακόμη φορά οι αγρότες της Βοιωτίας, κυρίως στον κάμπο της Κωπαΐδας. Μέσα σε λίγη ώρα, η μεσημεριανή σφοδρή καταιγίδα και η χαλαζόπτωση κατέστρεψαν τις καλλιέργειες (βαμβάκι, τομάτα, σιτηρά) σε χιλιάδες στρέμματα από τον Ορχομενό έως την Αλίαρτο.

Οι παραγωγοί μιλούν για ολική καταστροφή και η φράση «κλαίμε με μαύρο δάκρυ», με την οποία περιέγραψε την κατάσταση ένας αγρότης, δεν είναι υπερβολή.
Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να έρθουν στην περιοχή ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η εκτίμηση των ζημιών, ώστε να δρομολογηθεί η αποζημίωση των πληγέντων.
Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στη γειτονική Λοκρίδα, μεταξύ Αμφίκλειας και Ελάτειας.Ισχυρότατη βροχόπτωση και χαλάζι έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι.

Από http://www.siriosfm.gr/

από plimires001
Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του Ψυρρή, στα όρια της συνοικίας της Πετρομαγούλας με τον Συνοικισμό, όταν το μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής οδού «πνίγηκε» κυριολεκτικά στο νερό, που σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε τα 30 εκατοστά.

Οι κάτοικοι στο σημείο διαμαρτύρονται έντονα, καθώς κάθε χειμώνα και σε κάθε καλοκαιρινή καταιγίδα, έρχονται αντιμέτωποι ακριβώς με το ίδιο πρόβλημα, που το αποδίδουν στην αδιαφορία των αρχών που μέχρι σήμερα, δεν έχει ολοκληρώσει το έργο των όμβριων υδάτων.
Δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές σε κατοικίες από την ξαφνική νεροποντή που σκέπασε αυλές και δρόμους στο κέντρο του Ορχομενού.
Πλημμυρισμένες είναι και καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον Ορχομενό χωρίς μέχρι ώρας να έχει αποσαφηνιστεί αν έχουν προκληθεί ζημιές σε συνδυασμό και με την χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Από http://www.lamiastar.gr/