Συγκεντρώσεις συνταξιούχων σε Λιβαδειά και Αθήνα

Κοινοποίηση στα Social Media

Κινητοποίηση και συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Μπουφίδου μπροστά στα γραφεία του πρώην ΕΟΠΥΥ έχουν προγραμματίσει για την Τρίτη 17 Ιουνίου στις 10:30 το πρωί οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

«Δίνουμε το παρόν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τα σωματεία μας, για να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι στα απανωτά χτυπήματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν: «Μπορεί αυτοί σήμερα να ‘χουν την δύναμη να επιβάλλουν τα σχέδιά τους αλλά εμείς θα τους δείξουμε, με την μαζική παρουσία μας, ότι είμαστε οι πολλοί και είμαστε αποφασισμένοι να μην ανεχθούμε άλλο να μας κλέβουν τον μόχθο της ζωής μας».

Αφού δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν «τη λεηλασία των ταμείων που πληρώσαμε με τον ιδρώτα μας» αφήνουν αιχμές για όσους υποστηρίζουν ότι οι κινητοποιήσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα και σημειώνουν: «Οι περικοπές στις συντάξεις, η κατάργηση του Δημόσιου χαρακτήρα της υγειονομικής περίθαλψης, τα μεροκάματα των 20 ευρώ και η ανεργία, είναι απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη μέλη της. Αλλού από καιρό, αλλού λίγο-λίγο. Ανάλογα με τις αντιστάσεις που βρίσκουν από τους λαούς. Αν στην χώρα μας άργησαν, είναι γιατί το οργανωμένο λαϊκό κίνημα αντιστέκεται».

Τονίζουν δε ότι «τα χτυπήματα που μας καταφέρνουν δεν είναι προσωρινά, δεν οφείλονται στην κακοδιοίκηση αλλά επιβάλλονται απ’ τα μεγάλα συμφέροντα στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» του κεφαλαίου που προωθεί η Ε.Ε.».

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνουν κάλεσμα στο λαό για μαζική συμμετοχή τόσο στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά όσο και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Ιουνίου.