Στο δρόμο του αγώνα οι συνταξιούχοι

Κοινοποίηση στα Social Media

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος με πορεία στο μέγαρο Μαξίμου, απεύθυναν από τη Λιβαδειά οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις  Ελλάδας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ε.Κ. Λιβαδειάς οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που έχουν προκύψει και τόνισαν ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα.

«Από την 1-7-2014 ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο με περικοπές στις συντάξεις και στις παροχές υγείας μέχρι τέλους του χρόνου», σημείωσαν σχετικά ενώ υπενθυμίσαν παράλληλα ότι «οι επερχόμενες περικοπές θα προκύψουν απ’ τον νέο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων και από το 70% του συντάξιμου μισθού θα μειωθούν στο 60% με σκοπό να φτάσουν στο 48% τα επόμενα πέντε χρόνια».

Προειδοποίησαν δε ότι «στην γωνία περιμένουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές να αναλάβουν τα επαγγελματικά ταμεία αντικαθιστώντας τα επικουρικά» ενώ οι παροχές υγείας «θα υποστούν περαιτέρω υποβάθμιση».

Όπως υπογράμμισαν ότι όλα αυτά σε συνδυασμό με την μείωση των εργοδοτικών εισφορών που ψηφίστηκε και την μείωση των εργαζόμενων λόγω ανεργίας και την επιπλέον αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, τα ταμεία θα υποστούν νέες ζημιές που θα φέρουν αντίστοιχες μειώσεις των παροχών σύνταξης και υγείας.

«Αυτός ο δρόμος πρέπει να ανακοπεί τώρα, πριν είναι αργά. Κι αυτό απαιτεί συστράτευση όλων των συνταξιούχων κάθε κλάδου. Δυναμώνοντας τα σωματεία μας και συμμαχώντας με τους εργαζόμενους και άνεργους μπορούμε να εμποδίσουμε αυτή την πορεία», αναφέρουν οι Οργανώσεις και συμπληρώνουν υποστηρίζοντας ότι πρέπει να σταθούμε απέναντι στις απαιτήσεις της ΕΕ για φτηνή και προσωρινή απασχόληση που μετατρέπει τον εργαζόμενο σε σκλάβο και τον συνταξιούχο σε επαίτη βοήθειας.

«Στις 19 του μηνά καλούνται οι συνταξιούχοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των 8 Πανελλαδικών ομοσπονδιών και σε αυτό πρέπει να μας βοηθήσουν και οι εργαζόμενοι, το αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας  γιατί ξέρουμε ότι θα γίνει, θα γίνει για όλους», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης και συμπλήρωσε: «Δν χρωστάμε, μας χρεωστάνε. Τις συντάξεις μας υπερασπιζόμαστε και την υγεία, ενώ ζητά με να φύγουν τα χαράτσια και να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης  για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Ο αναπληρωτής Γραμματέας της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, Λέανδρος Μάκκας αφού τόνισε ότι «όλοι οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα και κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος» κάλεσε σε μαζική σύμμετοχή συμμετοχή όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους και τους άνεργους «γιατί το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό και το ζήτημα της υγείας μας αφορά όλους».

syn2