«Στεγνή» μέχρι στιγμής η Κωπαΐδα

Κοινοποίηση στα Social Media

Στον αέρα βρίσκεται μέχρι στιγμής η νέα αρδευτική περίοδος  για τους αγρότες του Κωπαϊδικού πεδίου, καθώς δεν έχει επιτευχθεί, ακόμα, συμφωνία του Οργανισμού Κωπαΐδας  με τη ΔΕΗ, για την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων της Υλίκης και του Μόρνου.

Οι απαιτήσεις για νερό από τους αγρότες της Βοιωτίας αυξάνονται σταδιακά ωστόσο αν σύντομα δεν βρεθεί λύση τότε τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι τεράστια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης για άλλη μια φορά αναδεικνύει το θέμα και καλεί τους τέσσερις βουλευτές Βοιωτίας να συνεχίσουν τια παρεμβάσεις και τις επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να υπάρξει σύγκληση με τη ΔΕΗ προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή άρδευση της Κωπαΐδας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενων με την ΔΕΗ για να προχωρήσει το ζήτημα..

«Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Γίνονται κάποιες επαφές από τους βουλευτές και υπηρεσιακούς παράγοντες και πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες σε νέα συνάντηση που θα γίνει να έχουμε θετικά αποτελέσματα», είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κωπαΐδας Παναγιώτης Σταθιάς και πρόσθεσε: «Εμείς ως ΟΚ μπορούμε να δώσουμε κάποια χρήματα στη ΔΕΗ έναντι των οφειλών μας ωστόσο μετά θα χρειαστεί πολιτική παρέμβαση για να γίνει ρύθμιση».

Παράλληλα όμως αναφέρθηκε και σε άλλα προβλήματα αφού ακόμα και να υπάρξει λύση με τη ΔΕΗ το αντλιοστάσιο του Μόρνου έχει λεηλατηθεί και οι μετασχηματιστές έχουν καταστραφεί και κατά συνέπεια για να τεθεί σε λειτουργία  πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί.

Την αγανάκτηση των αγροτών εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΑΣ Ορχομενού Βασίλης Τσαγαλάς ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Είμαστε σε οριακό σημείο και περιμένουμε από υπηρεσιακούς παράγοντες να λύσουν το πρόβλημα της άρδευσης. Εμείς είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πάρα πολύ καιρό όμως δεν μας άκουσε κανείς, όλοι ασχολιόντουσαν με τις εκλογές. Οι εκλογές έγιναν αλλά κανείς δεν έχει σκύψει στο αγροτικό πρόβλημα».

Παράλληλα τόνισε ότι ο κίνδυνος να εγκαταλειφθούν καλλιέργειες είναι μεγάλος ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τους συναδέλφους του αγρότες αφού όπως είπε στις εκλογές δεν προτίμησαν τους υποψήφιους του αγροτικού τομέα.