Γ. Σταθάς: Η νίκη ήταν συλλογική

Κοινοποίηση στα Social Media

Υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς με αφορμή τη διαφορά των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Παράλληλα  μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας χαρακτήρισε επιτυχία τη διατήρηση των δυνάμεων του κόμματος στη Βοιωτία (ο μόνος νομός), τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις περιφερειακές στη Στερεά ενώ ο βουλευτής με την πληθώρα ερωτήσεων στη Βουλή (έκτος στους 300 και δεύτερος στον ΣΥΡΙΖΑ) που για άλλη μια φορά κατάφερε να βγει νικητής μέσα από τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου μίλησε για συλλογική νίκη και όχι προσωπικό στοίχημα αναφερόμενος στα αποτελέσματα στο Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και στο δήμο Λεβαδέων παρόλο που αν κάτι πήγαινε στραβά εκείνος θα ήταν ο χαμένος τόσο εσωκομματικά όσο και σε γενικότερο πολιτικό επίπεδο.

«Εμείς από την αρχή είχαμε ξεκαθαρίσει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά στις ευρωεκλογές θα ζητάγαμε εθνικές. Αυτή τη στιγμή η συγκυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή εντολή, είναι μειοψηφία και πρέπει να πάμε σε εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο δεύτερο και τέταρτο κόμμα στις ευρωεκλογές που συγκυβερνούν τη χώρα.

Και πρόσθεσε: «Για τη Βοιωτία είναι μια μεγάλη επιτυχία που κρατήσαμε τα ποσοστά των εθνικών εκλογών, είναι κάτι που δείχνει ότι αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας και ο κόσμος μας εμπιστεύεται».

Για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας με τον Γιάννη Γεωργακό και με τη Γιώτα Πούλου στο δήμο Λεβαδέων ο κ. Σταθάς  τον οποίο αρκετοί περίμεναν στη «γωνία» μετά τις νίκες που είχε σημειώσει τόσο στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς όσο και στο Σωματείο Εργαζομένων στο Αλουμίνιον προκειμένου να του χρεώσουν μια ήττα σημείωσε με νόημα: «Οι νίκες είναι συλλογικές, οι ήττες αποδίδονται σε πρόσωπα».

Τέλος σε ότι αφορά στις εκλογές για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επεσήμανε: «Και στη Περιφέρεια δώσαμε μια μεγάλη μάχη, μια μάχη απέναντι σε συμφέροντα και μηχανισμούς. Εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής αποτυπώνει την μεγάλη προσπάθεια που έγινε και φτάσαμε πολύ κοντά στην ανατροπή».