Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Λιβαδειά οι εκδηλώσεις στη μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου

Κοινοποίηση στα Social Media

Την μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου τίμησαν με φέτος σε με κάθε λαμπρότητα τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων «Ο Ευκλείδης» παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Το πρωί της 11ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ ακολούθησε με κατάθεση στεφάνων.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος ήταν ένας φόρος τιμής σε εκείνους που με βαρβαρότητα ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές εστίες, όμως κατάφεραν, με εφόδια την εργατικότητα, το φιλότιμο, τη θέληση και το πείσμα, να ξαναστήσουν τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου και να μεγαλουργήσουν όπου και αν ρίζωσαν.

Επίσης για μια ακόμα φορά αναδείχθηκε το αίτημα των Ποντιακών οργανώσεων για να οριστεί η 19η Μαΐου ημέρα εκείνη που θα τιμάται παντού η μνήμη των θυμάτων του κεμαλισμού.

«Πέρασαν 95 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 19ης Μαΐου, ημέρα της τελικής εκκαθάρισης από τον Κεμάλ. Συνεχίζουμε όμως μέχρι και σήμερα τον τίμιο, ηθικό και ιερό αγώνα μας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Διεθνή Κοινότητα όπως και από την Τουρκία, για να μπορέσει να υπάρξει μια καλή σχέση γειτονίας και αποκατάστασης της αλήθειας. Όλοι μαζί έχουμε χρέος να το διεκδικήσουμε γιατί η Ιστορία θα μας κρίνει σκληρά και αλύπητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ευκλείδης» Τριαντάφυλλος Υφαντίδης και ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βρίσκονται κοντά στο σύλλογο και δεσμεύτηκε για την συνέχιση «του ιερού αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας».