Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Για επερχόμενη καταιγίδα που «απειλεί τα ήδη κουτσουρεμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα», κάνουν λόγο οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Δημοσίου Βοιωτίας και ΙΚΑ ΟΑΕΕ Λιβαδειάς.

Το θέμα όμως προεκλογικά δεν πήρε διαστάσεις αφού όπως επισημαίνουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις «τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα, άφησαν έξω απ’ την εκλογική αντιπαράθεση τα θέματά μας αφού οι θέσεις τους δεν διαφέρουν στην ουσία και βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τις κατευθύνσεις της ΕΕ» με αποτέλεσμα ¨ενθαρρυμένη απ’ την σιωπηρή στάση της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση επισπεύδει την προγραμματισμένη για την 1-1-2015 περικοπή στις επικουρικές συντάξεις, κατά ένα εξάμηνο».

Και προσθέτουν: «Έτσι αυτές θα εφαρμοστούν από την 1-7-2014 και ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο με περικοπές στις συντάξεις και στις παροχές υγείας μέχρι τέλους του χρόνου ενώ υπενθυμίζουν παράλληλα ότι «οι επερχόμενες περικοπές θα προκύψουν απ’ τον νέο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων και από το 70% του συντάξιμου μισθού θα μειωθούν στο 60% με σκοπό να φτάσουν στο 48% τα επόμενα πέντε χρόνια».

Προειδοποιούν ακόμα ότι «στην γωνία περιμένουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές να αναλάβουν τα επαγγελματικά ταμεία αντικαθιστώντας τα επικουρικά» ενώ οι παροχές υγείας «θα υποστούν περαιτέρω υποβάθμιση». Έτσι λοιπόν υπογραμμίζουν ότι όλα αυτά σε συνδυασμό με την μείωση των εργοδοτικών εισφορών που ψηφίστηκε και την μείωση των εργαζόμενων λόγω ανεργίας και την επιπλέον αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, τα ταμεία θα υποστούν νέες ζημιές που θα φέρουν αντίστοιχες μειώσεις των παροχών σύνταξης και υγείας.

«Αυτός ο δρόμος πρέπει να ανακοπεί τώρα, πριν είναι αργά. Κι αυτό απαιτεί συστράτευση όλων των συνταξιούχων κάθε κλάδου. Δυναμώνοντας τα σωματεία μας και συμμαχώντας με τους εργαζόμενους και άνεργους μπορούμε να εμποδίσουμε αυτή την πορεία», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις και συμπληρώνουν: Πρέπει να σταθούμε απέναντι στις απαιτήσεις της ΕΕ για φτηνή και προσωρινή απασχόληση που μετατρέπει τον εργαζόμενο σε σκλάβο και τον συνταξιούχο σε επαίτη βοήθειας».

Στο πλαίσιο αυτό, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πανελλαδικά και τοπικά, συντονίζουν τις κινήσεις τους και δρομολογούν σειρά στάσεων όπως την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 19 Ιουνίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος με πορεία στο μέγαρο Μαξίμου ενώ στη Λιβαδειά, την Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 10:30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, θα γίνει κοινή σύσκεψη των Συνταξιουχικών Σωματείων της Στερεάς Ελλάδας και αντιπροσωπίας από την Ομοσπονδίες Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.