Η ΔΗΜΑΡ σε ρόλο… Πάγκαλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Μπερδεμένη φαίνεται πως είναι η ΔΗΜΑΡ ιδεολογικά και πολιτικά με αποτέλεσμα να απομακρύνεται συνεχώς από την συρρικνωμένη πλέον βάση της.

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και οι προοπτικές του κόμματος αλλά και της χώρας για το επόμενο διάστημα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά παρουσία του μέλους της Ε.Γ. του κόμματος και υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής πολιτικής Γεράσιμου Γεωργάτου.

«Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς επίσης ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός της δράσης για την επόμενη περίοδο» σημείωσε εκ μέρους της Ν.Ε. ο Σεραφείμ Καρακικές.

Ο κ. Γεωργάτος σε δηλώσεις του υποστήριξε τον ρόλο της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια πού σκληρή περίοδο. Η ΔΗΜΑΡ καταβάλει πού μεγάλες προσπάθειες μέσα από αυτές τις δυσκολίες ώστε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Αυτός είναι ο σκοπός που μπήκαμε στην κυβέρνηση και νομίζω εν πολύς τα έχουμε καταφέρει. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα αν δεν ήταν η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Ακόμα και τώρα την ύστερη στιγμή στο φορολογικό έχουμε υποβάλλει δικές μας προτάσεις ώστε αυτό να είναι όσο το δυνατό δικαιότερο γίνεται».

Ωστόσο απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δήχθηκε ότι το βάρος για άλλη μια φορά σηκώνουν οι μικρομεσαίοι.

«Η μεγάλη φορολογική υλη προέρχεται από μικρομεσαίους επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους αυτό είναι αλήθεια», είπε και πρόσθεσε: «Το ζήτημα της φοροδιαφυγής δεν λύνεται με ένα κουμπάκι. Μια κυβέρνηση 4 -5 μηνών δεν μπορεί να λύσει ένα τεράστιο ζήτημα όπως η φοροδιαφυγή που έχει οικοδομηθεί εδώ και 35 χρόνια. Είναι δύσκολες ιστορίες αυτές. Το Μάρτιο θα έρθει νέο σχέδιο για την φοροδιαφυγή ώστε να συμμαζέψουμε αυτή την τεράστια πληγή που ανέρχεται στο τεράστιο ποσό των 60 δις».

Παράλληλα υπεραμύνθηκε των μέτρων της κυβέρνησης μιλώντας για συμβατικές υποχρεώσεις αφού η δόση «είναι μια τεράστια ανάσα» και η μόνη βοήθεια που έχει η χώρα «είναι των ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ» ενώ τάχθηκε υπέρ της Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος.

«Όταν είσαι σε μια διαρκή διαπραγμάτευση το ύστατο είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και το ευρώ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες θα σας έλεγα ρισκάροντας έως και ναι. Διότι εκτός Ευρώπης και ευρώ δεν υπάρχει ελπίδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργάτος επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες έχουν φτωχύνει αλλά η χώρα δεν έχει πτωχεύσει».

Καταλήγοντας επέρριψε ευθύνες σε όλους για την σημερινή κατάσταση επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ζήσαμε επί τριάντα χρόνια  με δανικά όλοι αρμέγαμε το κράτος, οικοδομήσαμε ένα κράτος απ το οποίο όλοι απομυζούσαμε άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Αν αυτό το πράγμα δεν αλλάξει δεν πάμε παρακάτω».

Δηλαδή μετά τον Θόδωρο Πάγκαλο και η ΔΗΜΑΡ ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι «μαζί τα φάγαμε» και τώρα πρέπει οι μικρομεσαίοι να πληρώσουν το λογαριασμό αφού αυτοί που έκαναν τη «ζημιά» στο… μαγαζί σηκώθηκαν και έφυγαν λέγοντας «γράψτα»…