Η Γιώτα Πούλου νέα δήμαρχος Λεβαδέων. Όλοι οι δήμοι της Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Την πρώτη γυναίκα δήμαρχο ανέδειξε ο δήμος Λεβαδέων ανατρέποντας τα αποτελέσματα της πρώτη Κυριακής όπου η Γιώτα Πούλου είχε καταλάβει την δεύτερη θέση με ποσοστό 25,64% έναντι 30,60% του Αριστείδη Ρούσσαρη.

Την Κυριακή η κ. Πούλου κατέλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό 56,24% ενώ ο κ Ρούσσαρης 43,76%.

p2
p8
p5
p10
p6
p9
p7
p4

«Δώσαμε πραγματικά έναν πολύ μεγάλο και σκληρό αγώνα. Αντιπαλέψαμε συμφέροντα και πραγματικά αυτή η  νίκη δεν ανήκει μόνο σε εμάς, στο συνδυασμό « δυναμική συνεργασία», ανήκει σε όλους τους συμπολίτες που πάλεψαν και σήμερα είμαστε εμείς σε αυτήν την θέση να γιορτάζουμε την νίκη μας», είπε η Γ. Πούλου και συνέχισε: «Ευχαριστώ πολύ τους 100 συνυποψήφιους, αλλά και τους 420 υποψήφιους δημότες των άλλων συνδυασμών που έδωσαν αυτήν την μάχη  για το καλό του δήμου.  Νομίζω ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί για αυτόν τον σκοπό».

Μεταξύ άλλων σχολιάζοντας το γεγονός ότι το απόγευμα της Κυριακής ένας ψηφοφόρος την πλησίασε και της είπε «Η τελευταία μας ελπίδα είστε εσείς», τόνισε: «Αυτό για εμάς αποτελεί μεγάλη ευθύνη και η απάντηση μας είναι ότι από αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως δουλειά» και κατέληξε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους συμπολίτες σε όλους τους συνδημότες».

Από την πλευρά του ο Άρης Ρούσσαρης αφού τηλεφώνησε στην κ. Πούλου την οποία συνεχάρη και της ευχήθηκε καλή επιτυχία  μιλώντας στα μέλη και τους φίλους του συνδυασμού του είπε: «Η Λιβαδειά μίλησε, δήμαρχος της Λιβαδειάς είναι η κ. Γιώτα Πούλου».

Και συνέχισε: «Θέλω να δηλώσω από τα βάθη της ψυχής μου σε αυτούς που φαίνεται ότι τους ενοχλούμε και δεν μας θέλουν στα πόδια τους, ότι θα είμαστε παρόντες. Το οφείλω σε όλους όσους αγωνίστηκαν δυο μήνες για να έχουμε αυτήν την πρόταση στους συμπολίτες. Το οφείλω στην ιστορία της πόλης. Το οφείλω στον ίδιο μου τον εαυτό και στην οικογένεια μου. Έμαθα να γίνομαι στην ζωή μου καλύτερος από τις ήττες. Η ρήση του Νίτσε ότι «ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς» δίνει δύναμη σε εμένα και στους συνεργάτες μου να πορευθούν  σε αυτά τα δύσκολα χρόνια δίπλα στον πολίτη, με αγάπη για την πόλη και  για την  προκοπή των πολιτών».

Και κατέληξε: «Σας ευχαριστώ  όλους από τα βάθη της καρδιάς μου και καταθέτω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, καταθέτω τις άπειρες ευχαριστίες στους πολίτες των χωριών που εξέλεξαν από τον συνδυασμό μας 11 σε τοπικές κοινότητες, άλλοι αποφάσισαν για την Λιβαδειά και ευχαριστώ και όσους δεν μας ψήφισαν. Υγεία και Αγάπη σε όλους».

Επιστολή στη νέα δήμαρχο Λεβαδέων απέστειλε ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής με την οποία την συγχαίρει για τη νίκη της, εύχεται στην ίδια και τυς συνεργάτες της κάθε επιτυχία και δηλώνει στη διάθεσή της για κάθε ενημέρωση.

«Από την πλευρά μας, τόσο εγώ προσωπικά, οι συνεργάτες μου, καθώς και οι υπάλληλοι του Δήμου είμαστε διαθέσιμοι να σας προσφέρουμε κάθε ενημέρωση που θα ζητήσετε έτσι ώστε να προετοιμαστείτε όσο το δυνατόν καλύτερα για να αναλάβετε τα καθήκοντα σας και να μην υπάρξει ούτε μια μέρα κενό στη διοίκηση του Δήμου για την επίλυση των θεμάτων την πόλης  μας», σημειώνει ο Ν. Παπαγγελής.

Καταλήγοντας την συγχαίρει «για τον έντιμο προεκλογικό αγώνα, ο οποίος όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά τιμά την ίδια και τους συνεργάτες της καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στον αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Και καταλήγει: «Τέλος, επιθυμώ να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για τον έντιμο προεκλογικό αγώνα σε όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους όσοι εξελέγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων».

 

Στο δήμο Θηβαίων ο νυν δήμαρχος Σπύρος Νικολάου που ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο την δεύτερη Κυριακή εξελέγη και πάλι με ποσοστό 61,18% έναντι 38,82% που συγκέντρωσε ο Σταμάτης Χαλβατζής.

Στο δήμο Τανάγρας νέος δήμαρχος εξελέγη ο Βασίλης Πεγάλιας με ποσοστό 65,69% έναντι 34,31 που συγκέντρωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Γεωργίου.

Νέοι δήμαρχοι εξελέγησαν επίσης στους δήμους Ορχομενού και Διστόμου – Αράχωβας – Αντικυρας.

Στον Ορχομενό ο Λουκάς Υπερήφανος που ήταν μπροστά από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 48,77% έναντι 36,01% του Κώστα Ξηρογιάννη  (ο οποίος να σημειωθεί ότι πριν από την πρώτη Κυριακή απουσίαζε λόγο της λοίμωξης αναπνευστικού που τον ταλαιπωρεί) εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό

53,48% έναντι 46,52%.

Στο δήμο Διστόμου – Αράχωβας  – Αντίκυρας που τον πρώτο γύρο ήταν μπροστά ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Πατσαντάρας με 33,83% έναντι 29,89% του Γιάννη Γεωργακού την δεύτερη Κυριακή ο κ. Γεωργακός εξελέγη δήμαρχος με 54,37% έναντι 45,63%.

Τέλος στο δήμο Αλιάρτου – Θεσπιών ο νυν δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης είχε επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή