Ο Κ. Μπακογιάννης νέος Περιφερειάρχης Στερεάς : Όλοι μαζί ενωμένοι για την επόμενη μέρα

Κοινοποίηση στα Social Media

Αναμενόμενο ήταν το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπου νέος Περιφερειάρχης αναδείχθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής που ο κ. Μπακογιάννης προηγήθηκε του Βαγγέλη Αποστόλου με ποσοστό 41,35% έναντι 18,75%.

Στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση επικράτησε ο Κ. Μπακογιάννης με 55,61% έναντι 44,39%, ενώ στη Βοιωτία  τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 53,54% με 46,46%.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Στερεά Ελλάδα, είναι μια μεγάλη ημέρα για όλους εμάς. Δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από άκρη σε άκρη στην Περιφέρεια μας αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να αλλάξουμε στην καρδιά της Ελλάδας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Κώστας Μπακογιάννης και συνέχισε: «Ένα πολύ μεγάλο και θερμό ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες και τους συνυποψήφιους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βαγγέλη Αποστόλου για τον εξαιρετικό, αξιοπρεπή  και έντιμο προεκλογικό αγώνα που έκανε. Το πιο σημαντικό είναι ότι την επόμενη ημέρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, να είμαστε όλοι ενωμένοι, μια γροθιά. Από αύριο το πρωί ξεκινάμε δουλειά, όλοι εμείς που σβήσαμε ιδεολογικές γραμμές, που υπερβήκαμε πολιτικές γραμμές, που αποφασίσαμε ότι η αλλαγή μπορεί να έρθει από κάτω προς τα πάνω γιατί το μπορούμε και γιατί το αξίζουμε».

Τέλος αφιέρωσε τη νίκη στον αείμνηστο πατέρα του Παύλο Μπακογιάννη και τη μητέρα του Ντόρα.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου μετά τα αποτελέσματα τηλεφώνησε στον κ. Μπακογιάννη και τον συνεχάρη για την εκλογή του ενώ του ευχήθηκε και καλή επιτυχία στο έργο του.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους πολίτες που στήριξαν τον ίδιο και τον συνδυασμό του.

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους την πρώτη Κυριακή μας στήριξαν, όσους σήμερα με την ψήφο τους μας εμπιστεύτηκαν, δίνοντάς μας μία δυναμική που πλησίασε τα όρια της ανατροπής», είπε ο κ. Αποστόλου και πρόσθεσε: «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους για τον αγώνα που δώσαμε μαζί. Για όλους είμαι πολύ υπερήφανος».

Επίσης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η μάχη είναι φανερό ότι δόθηκε με άνισα μέσα» και συμπλήρωσε: «Είπαμε μόνο αλήθειες, όπως κάναμε πάντα.

Παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης του διαλυμένου παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της Περιφέρειάς μας. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα για τη συγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής συμμαχίας στην Περιφέρεια».

Καταλήγοντας έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να υπερασπιστούμε την Περιφέρεια, για να της δώσουμε τη δική της ταυτότητα», κατέληξε ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς σε μήνυμα του σημειώνει: «Συγχαίρω θερμά τις νεοεκλεγείσες Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές.

Είμαι βέβαιος ότι συνθετικά και συναινετικά θα έχουν μια δημιουργική και παραγωγική θητεία».

 

Γ.ΜΠΑΡ.