Κατά του Κ. Μπακογιάννη τάχθηκε ο Θ. Γιαννόπουλος και αποχώρησε από τη Ν.Δ.

Κοινοποίηση στα Social Media

Την αποχώρησή του από το τη Νέα Δημοκρατία και τα όργανα του κόμματος ανακοίνωσε ο πρώην υφυπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος  ο οποίος διεκδίκησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τον συνδυασμό «Συμφωνία για τη Στερεά».

Σε έγγραφό του προς τον Γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. Α. Παπαμιμίκο και τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Κ. Τσιμάρα αναφέρει: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και θέσεις στελεχών του κόμματος απέναντί μου θεωρώ ότι δεν χρειάζεται η παραμονή μου στο κόμμα και στα όργανά του. Σας δηλώνω όμως ότι διατηρώ ως ιστορικό κειμήλιο την ταυτότητά μου από το 1974 έως σήμερα και για μένα αποτελεί αγωνιστικό πατριωτικό ενθύμημα και παρακαταθήκη».

Ο κ. Γιαννόπουλος παράλληλα σε δηλώσεις του ευχαρίστησε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους σε όλη τη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας που με τη ψήφο τους εμπιστεύτηκαν τον ίδιο και τον συνδυασμό του.

«Για κάποιους από αυτούς η ανοικτή υποστήριξη στο συνδυασμό μας ίσως να ήταν και δοκιμασία. Θέλω επίσης με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσους εξέφρασαν τη επιθυμία και το πραγματοποίησαν να είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό μας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, τους συνεργάτες μου στο γραφείο και τις οικογένειες μας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επίσης αναφέρθηκε στα Μ.Μ.Ε. πανελλήνιας εμβέλειας τα οποία όπως είπε «δεν δέχτηκαν να μας προβάλουν παρά μόνο ένας και μόνο τηλεοπτικός σταθμός το έκανε» κάτι που δείχνει πως «υπήρχε μια μεροληψία όχι σε βάρος μας αλλά υπέρ μίας και μόνον υποψηφιότητας» ενώ αναφέρθηκε και σε  «απειλές τις οποίες δέχτηκαν αρκετοί από τους υποψηφίους για να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια μας ανά περιφερειακή ενότητα».

Ξεκαθάρισε δε πως η «Συμφωνία για τη Στερεά» δεν είναι δημιούργημα της στιγμής «ούτε πρέπει να εκλιφθεί ως ένας διάττων αστέρας ο οποίος πέρασε, έλαμψε, χάθηκε, έφυγε.»

Για την δεύτερη Κυριακή υπογράμμισε πως είναι απέναντι στον Κ. Μπακογιάννη.

«Δεν μπορώ να στηρίξω, να ταυτιστώ με την επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά για την υποψηφιότητα του Κ. Μπακογιάννη ούτε να πάρω πίσω τα λόγια μου κατά την προεκλογική περίοδο για τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Παλιότερα ο σημερινός Πρωθυπουργός μίλαγε για αξίες και άξιους, σήμερα όλα αυτά ξεχάστηκαν γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν σκοπιμότητες και τακτικισμοί», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ευρωεκλογές είπε: «Αρνούμεθα να δώσουμε λευκή επιταγή σε υποψηφίους που θα εκφράσουν την ίδια Μερκελική πολιτική, την πολιτική τραπεζών, τραπεζιτών και προτεσταντών, δηλαδή των χριστιανοδημοκρατών που  χάλκευσαν τα δεσμά της Πατρίδος μας. Έχουμε υποψηφίους μέσα από την μεγάλη δεξαμενή της κεντροδεξιάς παράταξης με ξεκάθαρες ιδέες για μια Ευρώπη των πολιτών και λαών και όχι των τοκογλύφων και τραπεζιτών».

Και κατέληξε: «Παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον γενάρχη της Κ.Καραμανλή στις αρχές και θέσεις και ιδέες του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Δεν μπορώ όμως να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του».