Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις τρεις μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ για τις Ευρωεκλογές

Κοινοποίηση στα Social Media

Στις 3,2 μονάδες ανεβαίνει η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου των πολιτών για τις Ευρωεκλογές με βάση νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 24,2%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 21%.

Η έρευνα καταγράφει «μάχη» μεταξύ «Ποταμιού», Χρυσής Αυγής, αλλά και Ελιάς για την τρίτη θέση, καθώς, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη καταγράφει ποσοστό 6,8%, ενώ το ακροδεξιό κόμμα βρίσκεται στο 6,7%. Αίσθηση προκαλεί και η ανοδική τάση της Ελιάς η οποία βρίσκεται στο 6,5%.

Πιο πίσω βρίσκονται το ΚΚΕ με 3,2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στο 2,8%, η ΔΗΜΑΡ στο 2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%.

Το 4,7% απάντησε «άλλο», το 2,5% θα ρίξει λευκό/άκυρο, το 5,6% απάντησε πως δεν θα ψηφίσει, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,7%.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης

Αναφορικά με την παράσταση νίκης οι πολίτες φαίνονται πεπεισμένοι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές. Ειδικότερα το 13% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος με μεγάλη διαφορά και το 32% με μικρή διαφορά.

Στον αντίποδα ένα 3% εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά και το 35% πως θα περάσει πρώτη με μικρή διαφορά.

Κατά των πρόωρων εκλογών οι πολίτες

Στο δίλημμα εάν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα θέσει σε κίνδυνο τη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 58% επιθυμεί να μην υπάρξουν εθνικές εκλογές, ενώ ένα 38% θέλουν νέα εκλογική αναμέτρηση.

Που κατατάσσονται οι αναποφάσιστοι

Αναφορικά με τους αναποφάσιστους, η έρευνα της Metron Analysis καταγράφει ότι το 9% αυτών είναι αριστεροί, το 13% κεντροαριστεροί, το 21% κεντρώοι, το 13% κεντροδεξιοί, το 17% δεξιοί, ενώ το 27% απάντησαν δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Από τους αναποφάσιστους, οι 8 στους δέκα επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το 78% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, το 15% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή, ενώ το 7% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr