Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι στον Ορχομενό

Κοινοποίηση στα Social Media

Πανηγυρίζει λένε ο πρώην Δήμαρχος Ορχομενού και εκ νέου υποψήφιος Λουκάς Υπερήφανος και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή μιλάει για νίκη και ολική επαναφορά…

Έτσι αναφέρουν τουλάχιστον τα φίλα προσκείμενα στο συνδυασμό του blog της πόλης…(προς το παρόν δεν θα αναφερθούμε στο ρόλο τους σε αυτές τις εκλογές. Θα αποτελέσει ξεχωριστή ανάρτηση για μας τις επόμενες ημέρες)

Ορισμένοι φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί ότι στο πρώτο γύρο των εκλογών έχασαν κατά κράτος

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου είπαν όχι σε μία νέα θητεία του συνδυασμού Όραμα και Έργο.

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι το 51,63% των ψηφοφόρων εκτιμά ότι ο κος Υπερήφανος που είχε «εγκαταλείψει» (σύμφωνα και με στενούς συνεργάτες του) τα δημοτικά πράγματα τα τελευταία τρία χρόνια, είναι αυτός που κρίθηκε στις εκλογές το 2010.

Ότι είναι αυτός που κρίθηκε για τα έργα του, τα λάθη του και τις παραλείψεις του.

Δεν γνωρίζουμε αν ο κος Υπερήφανος χρεοκόπησε το Δήμο, γνωρίζουμε όμως ότι ο μοναδικός Δήμος της Στερεάς που έπιασε «κόκκινα» στα οικονομικά του αμέσως μετά τις εκλογές του 2010 ήταν ο Δήμος του Ορχομενού.

Κοινή διαπίστωση επίσης είναι οτι η παρούσα δημοτική αρχή, έβαλε σειρά στα οικονομικά και μάλιστα με πολιτικό κόστος, εργάστηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες και κατάφερε να παρουσιάσει έργο και κυρίως να σχεδιάσει για τη νέα περίοδο.

Κάποιοι επιμένουν να συγκρίνουν ανόμοια πράγματα καθώς βάζουν στη ζυγαριά το έργο δύο θητειών την περίοδο των παχιών αγελάδων με αυτό των δύο χρόνων εν μέσω οικονομικής κρίσης, με κύριο μέλημα των νυν δημάρχων αρχικά την εφαρμογή του νέου θεσμού και μετά το έργο και το σχεδιασμό μέσα σε μόλις ένα έτος.

Όλοι όμως ξέρουν ότι συνθήματα του τύπου «Υπάρχει κανείς που δεν θα … είναι με τον Υπερήφανο στις 25 Μαϊου 2014;;;» δεν προάγουν τη Δημοκρατία και στόχο έχουν να πιέσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού.

Όλοι όμως ξέρουν ότι:

  • Δεν υπάρχουν υποψήφιοι σύμβουλοι, της προσπάθειας που κατέβαλε ο Γιάννης Στεφανίδης (που ουσιαστικά σήκωσε τα νέα πρόσωπα από τους καναπέδες και θα είναι αυτά που θα καθορίσουν, ευτυχώς, το μέλλον αυτού του τόπου από το 2019 και μετά), που θα στηρίξουν την οπισθοδρόμηση και τη συντήρηση
  • Οι άνθρωποι της αριστεράς δεν θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
  • Ο δήμος Ορχομενού δεν μπορεί να υποστεί καμία υποβάθμιση.
  • Ούτε πισωγυρίσματα

Και αυτό διότι ο Ορχομενός μετά τα μικρά έστω βήματα μπροστά δεν μπορεί να κάνει άλματα πίσω

Είναι μια εκτίμηση…

Θα το δούμε την Κυριακή.

Αναμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα.

Άλλοθι και δικαιολογίες τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν…

Τα ψέματα τέλειωσαν

την Κυριακή οι Ορχομένιοι θα ψηφίσουν Δήμαρχο

Παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους…