Συνελήφθη 28χρονος στη Θήβα, για λαθραίο καπνό

Κοινοποίηση στα Social Media

Τόσο στην κατοχή, όσο και στην οικία του 28χρονου, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στην χώρα μας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, πάνω από -600- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού 
Συνελήφθη, χθες (21-05-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε αυτός είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής και σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής του.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 28χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (4,5) γραμμαρίων.

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 28χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ακόμη μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (600) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (604,5) γραμμαρίων, θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.