Με τους… σταυρούς στο χέρι η επόμενη μέρα

Κοινοποίηση στα Social Media

Εκπλήξεις έκρυβε η σταυροδοσία των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στο δήμο Λεβαδέων αφού ο πρώτος σε προτιμήσεις δεν αναδείχθηκε ούτε από τον πρώτο ούτε από τον δεύτερο συνδυασμό.

Πρώτος σε σταυρούς ήρθε ο γιατρός Πέτρος Ακρουμάνης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από εκεί και πέρα δεύτερος είναι ο Αλέκος Μητάς από τον συνδυασμό του Άρη Ρούσσαρη με 750 ο οποίος αρκετά ενισχυμένος πλέον και για την επόμενη μέρα άνετα μπορεί να τοποθετηθεί σε περίπτωση νίκης του συνδυασμού τη δεύτερη Κυριακή σε μια θέση αντιδημάρχου οικονομικών (αντιδήμαρχος ήταν άλλωστε και πάλι επί θητείας Α. Ρούσσαρη). Ο αμέσως επόμενος είναι ο Σπύρος Γκικόπουλος με 724 για τον οποίο η θέση του αντιδημάρχου στα αγροτικά είναι πιθανή, έχει εμπειρία από την θητεία του με τον Ν. Παπαγγελή. Τρίτος είναι ο Κώστας Σωτηρόπουλος με 722 για τον οποίο αρκετοί ήταν εκείνοι που περίμεναν να καταλάβει την πρώτη θέση. Ωστόσο αυτό δεν του στερεί το δικαίωμα για την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και αυτός έχει δοκιμαστεί.

Και ο τέταρτος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως και ο κ. Σωτηρόπουλος.

Είναι ο Γιάννης Αποστόλου με 607 σταυρούς που το δίνουν το δικαίωμα για μια θέση αντιδημάρχου τεχνικών. Και εδώ τελειώνουν τα εξακοσάρια, όλοι οι άλλοι έχουν κάτω από 600 σταυρούς προτίμησης.

Από τα γνωστά στελέχη της αυτοδιοίκησης έκπληξη αποτέλεσε η εμφάνιση του Σεραφείμ Λαμπριτζή που κατέλαβε μόλις την 15 θέση σύμφωνα πάντα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα που μέχρι τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Έτσι λοιπόν «απομακρύνεται» από τις θέσεις των αντιδημάρχων αλλά μπορεί να πηγαίνει πιο «κοντά» στη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ όπως και επί θητείας Νίκου Παπαγγελή.

Τέλος πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Γιάννη Γιούλα που είναι 8ος (αν και αναμενόταν αρκετά πιο ψηλά).

Από τον συνδυασμό της Γιώτας Πούλου οι σταυροί των υποψηφίων ξεκινούν από 586 με τις διαφορές της πρώτης 11αδας να είναι μικρές (χαρακτηριστικό είναι ότι από την 4η μέχρι την 7η θέση όλοι έχουν από 311 μέχρι 343 σταυρούς) και κατά συνέπεια να μην υπάρχουν φαβορί για τις θέσεις σε περίπτωση νίκης του συνδυασμού την Κυριακή.

Στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ζιώγα οι σταυροί ξεκινούν από 464 και του Αλέκου Καρκάνα από 188.

Όσο για τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων μέχρι σήμερα ο πρώτος καταλαμβάνει 5 έδρες, από 4 ο δεύτερος και ο τρίτος, ο τέταρτος 3 έδρες και ο πέμπτος 1.

Μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής ο συνδυασμός που θα κόψει πρώτος το νήμα θα έχει 20 δημοτικούς συμβούλους.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι «ήρωες» των εκλογών είναι άλλοι. Εκείνοι που συμμετείχαν γνωρίζοντας ότι αγωνίζονταν δίπλα σε «καθαρόαιμα άλογα» εκλογών και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια πρώτα για το καλό του δήμου, μετά για τους συνδυασμούς τους και τέλος για τον εαυτό τους.