Η μάχη της δεύτερης Κυριακής, τι λένε οι υποψήφιοι, τι έγινε στους δήμους και τη ΠΕ Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Την δεύτερη Κυριακή θα αναδειχθεί ο δήμαρχος Λεβαδέων με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη Ρούσσαρη και τη Γιώτα Πούλου.

Το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που σαφώς μεγάλο ρόλο θα παίξει και η στάση των άλλων υποψηφίων.

Ο κ. Ρούσσαρης έλαβε ποσοστό 30,15% και η κ. Πούλου 25,64%. Ακολούθησαν ο Νώντας Κοτσικώνας με 20,42%, ο Γιώργος Ζιώγας με 16,63% και ο Αλέκος Καρκάνας με 7,16%.

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους συνυποψηφίους δημάρχους και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για τον ευπρεπή έντιμο και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα και το κλίμα που τίμησε την Λιβαδειά και τους πολίτες ήταν ένα κλίμα υπέρ του πολίτη υπέρ της δημοκρατίας», τόνισε ο Α. Ρούσσαρης.

Σε ότι αφορά το μήνυμα των εκλογών επεσήμανε: «Από την ψήφο των συμπολιτών μας προκύπτει ότι θέλουν μια ανεξάρτητη, ενωτική δημοτική αρχή. Πιστεύω ότι η πρωτοπορία που μας έδωσε στον πρώτο γύρο και ιδιαίτερα των τοπικών συμβουλίων και στις πρώην κοινότητες δείχνει ότι η περιφέρεια του διευρυμένου δήμου Λιβαδειά αγκάλιασε την πρότασή μας και τον συνδυασμό μας».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι και οι άλλοι συνδυασμοί «είχαν μια ικανοποιητική ανταπόκριση από τους συμπολίτες» και αυτό επιβεβαιώνει  ότι «ο λαός θέλει μια ανεξάρτητη δημοτική αρχή». Παράλληλα επεσήμανε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ο ίδιος και οι συνεργάτες του ώστε να πείσει τους συμπολίτες πως «τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στο συνδυασμό μας ο οποίος θα εγγυηθεί μια πενταετία αγάπης συναίνεσης διαλόγου που θα συμμετέχουν όλοι γιατί η υπόθεση του δήμου Λεβαδέων σε αυτή την κρίσιμη περίοδο δεν είναι υπόθεση ενός συνδυασμού είναι υπόθεση όλων των πολιτών».

Η Γ. Πούλου μεταξύ άλλων τόνισε: «Η «δυναμική συνεργασία» και εγώ προσωπικά ως υποψήφια δήμαρχος, ευχαριστούμε όλους τους δημότες που συμμετείχαν στις εκλογές της Κυριακής και όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Από την διαδικασία αναδείχθηκε ένα αναμφισβήτητα θετικό αποτέλεσμα για τις δημοκρατικές δυνάμεις του Δήμου.

Το πρώτο βήμα για τη νίκη του Δήμου Λεβαδέων έγινε.

Καλούμε όλους τους δημότες σε συστράτευση, με ενότητα να προχωρήσουμε μαζί στην δεύτερη Κυριακή για το νικηφόρο αποτέλεσμα, για ένα δήμο με επίκεντρο τον δημότη, με διαφάνεια στη διοίκηση, ένα δήμο με ταυτότητα, αντάξιο της ιστορίας του».

Ο Νώντας Κοτσικώνας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα και σημείωσε: «Δώσαμε ένα μεγάλο, καθαρό και αξιοπρεπή αγώνα με τον οποίο θωρούμε ότι ξεχωρίσαμε και καθιερωθήκαμε στη συνείδηση του λαού. Με τις ξεκάθαρες θέσεις μας και την πλατεία συσπείρωση του ψηφοδελτίου μας καταφέραμε ένα θετικότατο αποτέλεσμα που ειδικά μέσα στην πόλη της Λιβαδειάς ήταν συγκλονιστικό».

Και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για παρακαταθήκη για το μέλλον. Για δυναμική που μας δίνει ώθηση αλλά και νέες μεγάλες ευθύνες, καθήκοντα και υποχρεώσεις. Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους. Για μας οι δημοτικές εκλογές ολοκληρώθηκαν. Μπροστά στη νέα αναμέτρηση των εκλογών το μήνυμα είναι ένα: Συμπόρευση για ισχυρό ΚΚΕ».

Για την το τι θα κάνει ο συνδυασμός τη δεύτερη Κυριακή είπε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και για να αποφασιστεί η περεταίρω στάση

Ο Γ. Ζιώγας δήλωσε για το αποτέλεσμα των εκλογών: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Λιβαδειάς οι οποίοι μας τιμήσανε με την ψήφο τους. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους από την θέση που μας έταξε ο λαός του δήμου Λεβαδέων. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου για τον τίμιο αγώνα που έκαναν».

Για την στάση του συνδυασμού τη δεύτερη Κυριακή ο Γ. Ζιώγας έκανε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση προκειμένου να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Τέλος ο Αλέκος Καρκάνας από την πλευρά του έκανε λόγο διάφορα «παρατράγουδα» που σημειώθηκαν ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι περίμενε μεγαλύτερο ποσοστό για τον συνδυασμό του.

«Το ποσοστό μας ήταν σχετικά μικρό. Όσο και αν φαίνεται παράξενο περιμέναμε παραπάνω, όσο και αν φαίνεται παράξενο η αξιοπρέπεια και η αξιοκρατία είναι εκφράσεις που τις εννοούσαμε και τις εννοούμαι διαρκώς», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Αντέξαμε 7,35% σε τρόλ, σε πιέσεις σε ταξίματα για δουλειές, σε κουτσομπολίστικους εκβιασμούς. Δεχόμαστε παρόλα αυτά το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι Λειβαδίτες αποφάσισαν και εύχομαι να ψήφησαν σοφά. Θα περιμένουμε να δούμε και τι άλλο εξελήχθηκε σε αυτές τις εκλογές εκτός από τις γνωστές κουβέντες του πεζόδρομου. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας τίμησαν και έδειξαν ότι είναι ιδεολόγοι και ότι αγαπούν την πόλη. Ευχαριστώ τέλος τους συνεργάτες μου που έδωσαν ένα τίμιο αγώνα. Δείξαμε πως πρέπει να γίνονται δημοκρατικά οι εκλογές».

Για την δεύτερη Κυριακή όπως είπε οι αποφάσεις θα ληφθούν δημοκρατικά σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί.

 

Περιοχή Λιβαδειάς

Σε ότι αφορά τους γειτονικούς δήμους στην Αλίαρτο ο νυν δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης εξελέγη και πάλι με ποσοστό 78,74% έναντι του Φίλιππα Σαγάνα που συγκέντρωσε 21,26%.

Στον Ορχομενό την πρώτη θέση κατέλαβε ο πρώην δήμαρχος Λουκάς Υπερήφανος με ποσοστό 48,77% που θα αναμετρηθεί τη δεύτερη Κυριακή με τον νυν δήμαρχο Κώστα Ξηρογιάννη που έλαβε 36,01%.

Ακολούθησαν ο Γιάννης Στεφανίδης με 9,65% και ο Γιώργος Σκόπας με 5,57.

Στο Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας πρώτος αναδείχθηκε ο νυν δήμαρχος Γιάννη Πατσαντάρας με 33,83% και οδηγείται σε δεύτερη Κυριακή με τον Γιάννη Γεωργακό που έλαβε 29,89%. Ακολούθησαν ο πρώην δήμαρχος Διστόμου Θανάσης Πανουργιάς με 29,32% και ο Λουκάς Ζάκκας με 6,96%.

 

Περιοχή Θήβας

Στο δήμο της Θήβας θα αναμετρηθούν ο νυν δήμαρχος Σπυρος Νικολάου με ποσοστό 46,82%, με τον Σταμάτη Χαλβατζή που έλαβε 18,49%. Ακολουθούν ο Ιωάννης Κόρδατζης με 15,70%, ο Αντώνης Τουλουμάκος με 11,30 και ο Γιώργος Κατσέλης με 7,68%.

Ο Σ. Νικολάου δήλωσε για το αποτέλεσμα: «Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Θηβαίων για τη συμμετοχή τους στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014. Ευχαριστούμε τους Δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και εμπιστεύθηκαν το πρόγραμμά μας. Το αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου  έδειξε ότι οι πολίτες επιθυμούν να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την  ΕΝΩΤΙΚΗ μας ΠΟΡΕΙΑ . Μας στήριξαν  διότι σταθήκαμε σε ένα επίπεδο πολιτικής συνεννόησης και όχι στείρας αντιπαράθεσης με προσωπικές αιχμές.

Οι εκλογές όμως ολοκληρώνονται την προσεχή Κυριακή και γι’ αυτό καλούμε τους δημότες μας να συμμετάσχουν και πάλι, τους καλούμε να στηρίξουν τη ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε όλοι μαζί, για όσα θέλουμε και έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Σας ευχαριστούμε και πάλι από τα βάθη της καρδιάς μας».

Ο Σταμάτης Χαλβατζής αφού ευχαρίστησε τους πολίτες σημείωσε: «Το αποτέλεσμα των εκλογών της πρώτης Κυριακής για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Θηβαίων επιβραβεύει επί της ουσίας την απραξία και την εγκατάλειψη του Δήμου, κόντρα στην αίσθηση που αποκομίσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα από την επαφή μας με τους Θηβαίους πολίτες.

Θεωρούμε ότι ο πολυκερματισμός των δυνάμεων, που αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτής της υποβάθμισης και της μιζέριας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος».

Πρόσθεσε: «Ευθύνη δική μας είναι, μετά την ανάδειξη μας ως δεύτερη εκλογική δύναμη, να αναλάβουμε πρωτοβουλία για την συμπόρευση όλων αυτών των δυνάμεων. Στην κατεύθυνση αυτή, απευθύναμε ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας, σε πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, σε όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς, που δεν μετέχουν στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής, προκειμένου να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα της πρώτης, το οποίο θεωρούμε καταδικαστικό για το μέλλον του Δήμου μας».

Καταλήγοντας τόνισε: «Ζητούμενο είναι επίσης να απελευθερωθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις των συμπολιτών μας, που δυσανασχετούν με την σημερινή τραγική κατάσταση του Δήμου και εγκλωβίστηκαν συγκυριακά, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας !!!

Στο δήμο Τανάγρας ο Βασίλης Περγάλιας με ποσοστό 48,46% πάει σε δεύτερη Κυριακή με τον νυν δήμαρχο Βαγγέλη Γεωργίου που συγκέντρωσε 31,37%. Ακολούθησαν ο Γεώργιος Στέρπης με 11,12%, ο Λάζαρος Μαυράκης με 4,59% και ο Δημοσθένης Θεοδώρου με 4,46%.