7 υποψήφιοι περιφερειάρχες και 101 υποψήφιοι δήμαρχοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή 18 Μαΐου 2014. Η επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Μαΐου 2014. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7:00 π.μ. και θα λήξει στις 7:00 μ.μ.

Στη μάχη της κάλπης μπαίνουν για την ανάδειξη των διοικήσεων στους 325 δήμους συνολικά 1.438 δημοτικοί συνδυασμοί σε όλη τη χώρα. Στην εκλογική διαδικασία συμμετέχουν περισσότεροι από 90.000 υποψήφιοι για τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων. Σε θέση μάχης βρίσκονται και οι 101 υποψήφιοι Δήμαρχοι της περιφέρειας που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο στους 25 Καλλικρατικούς Δήμους της Στερεάς. Tην περιφέρεια Στερεάς διεκδικούν 7 περιφερειακοί συνδυασμοί.

Ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων δημάρχων (12) εντοπίζονται στην Αθήνα και την Πάτρα. Αντίθετα, σε τέσσερεις δήμους (Αγράφων, Λειψών, Τήλου, Σφακίων) οι υποψήφιοι δεν ανησυχούν για τον προεκλογικό αγώνα, γιατί είναι οι μοναδικοί. Ενώ σε 38 δήμους τη δεύτερη Κυριακή οι ψηφοφόροι δεν θα ψηφίσουν για δημοτικές εκλογές αφού στους δήμους τους υπάρχουν μόνο δύο υποψήφιοι, άρα θα εκλέξουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν μικροί δήμοι κυρίως νησιώτικοι και ορεινοί.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ 7
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ 101

Από το: http://www.lamiastar.gr/