Να ενισχύσει τη Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσαν το λαό ο Γ. Γκικόπουλος και ο Ν. Κοτσικώνας

Κοινοποίηση στα Social Media

Την κεντρική προεκλογική τους συγκέντρωση πραγματοποίησαν στη Λιβαδειά οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ομιλητή τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γκικόπουλο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Λεβαδέων Νώντα Κοτσικώνα.

Σύμφωνα με τον Γ. Γκικόπουλο το ουσιαστικό και πραγματικό ερώτημα τίθεται είναι «υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων, και τις κάθε είδους αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όποιο πρόσημο κι αν έχουν αυτές;».

Όπως τόνισε το ΚΚΕ έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες ώστε «η εργατική τάξη, η μικρή και μεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι να είναι καλά ενημερωμένοι για το χαρακτήρα και το ρόλο της Ε.Ε , να τοποθετούνται με βάση τα δικά τους συμφέροντα».

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Βοιωτία, και Στερεά Ελλάδα διαθέτουν όλα τα μέσα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι σαν άνθρωποι, με σταθερή δουλειά, με σταθερές καλλιέργειες που θα εξασφαλίζουν ένα ανθρώπινο εισόδημα, με αναβαθμισμένες, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, με πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να αξιοποιείται δημιουργικά ο ελεύθερος χρόνος και πρόσθεσε ότι για την σημερινή κατάσταση με ανεργία, καταστροφή της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, μείωση του εισοδήματος και φτώχεια «Είναι φανερό ότι ευθύνονται οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ».

Επίθεση εξαπέλυσε και στον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «είναι κόμμα που υποστηρίζει την Ε.Ε και την Κοινή Αγροτική Πολιτική» και διαφημίζει μια «αριστερή κυβέρνηση» αλλά αυτή η κυβέρνηση «θα κάνει αυτά που έκαναν οι ομογάλακτες της στη Γαλλία, στην Ιταλία, θα συνεχίσει τα αντιλαϊκά μέτρα υλοποιώντας τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τον Οργανισμό Κωπαΐδας καταγγέλλοντας ότι «μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού μέσω των ΣΔΙΤ ή  με άλλες μορφές με στόχο τη συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής» ενώ «ήδη, είναι σε εξέλιξη κινήσεις μεγάλων συμφερόντων, για τον έλεγχο φιλέτων του κάμπου» και ο  πρωθυπουργός Α. Σαμαράς «κάνει πως δεν ξέρει ποιόν Οργανισμό κατάργησε και επαίρεται για αυτό».

Μάλιστα είπε ότι μέρος αυτών των επικίνδυνων σχεδίων κατά της μικρής και μεσαίας αγροτιάς είναι «η προκλητική θέση που εξέφρασε ο κ. Μπακογιάννης υποψήφιος της Ν.Δ για την Περιφέρεια,  που ανέφερε ότι «άνοιξε ο δρόμος για σύγχρονες πρακτικές, συμπράξεις, επενδύσεις», ενώ για τον «κ. Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά ότι μιλάει με  «μισόλογα για εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον Οργανισμό».

Καταλήγοντας δεσμεύτηκε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και στους Δήμους θα είναι δίπλα στις εργατικές , λαϊκές οικογένειες και θα παλεύει  μαζί τους ενώ κάλεσε το λαό να αγωνιστεί για να καταδικάσει την Ε.Ε, καταψηφίζοντας τα κόμματα και τους συνδυασμούς που την υπηρετούν δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση.

ls2

Ο Ν. Κοτσικώνας τόνισε ότι η μάχη των εκλογών αυτών, έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και ότι «πρόκειται για μια πολιτική αντιπαράθεση, με φόντο τα σκληρά, απάνθρωπα μέτρα που έχουν ληφθεί και αυτά που πρόκειται ν’ ακολουθήσουν».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «τα μνημόνια δεν ήρθαν για να φύγουν. Είναι επιλογή της ΕΕ εδώ και δεκαετίες, που στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, θυσιάζουν τα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις» ενώ «την ίδια στιγμή κάποιοι πλουτίζουν, είναι το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο ή ξένο δεν έχει σημασία, δεν έχει πατρίδα».

Επεσήμανε ότι το  χαρακτηριστικό, συστατικό  στοιχείο του Καλλικράτη, είναι η τοπική φορολογία και όσοι συμβιβάζονται με την κατάσταση αυτή απαλλάσσουν το κράτος από αυτή τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του ενώ συμπλήρωσε πως «τέτοιους δημάρχους θέλουν οι κυβερνώντες, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, δημάρχους όμως συμβιβασμένους, δεν χρειάζεται, δεν έχει ανάγκη ο λαός».

Μιλώντας για τους στόχους του συνδυασμού του έδωσε έμφαση στην προώθηση έργων και υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα.

«Στόχος μας, είναι ο Δήμος να επιτελεί κοινωνικό ρόλο,  με έργα και πόρους που δικαιούται, που πρέπει να διεκδικεί και μπορεί ν’ αποσπά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και σε κάθε περίπτωση, χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Μόνο η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, την παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ στους Δήμους και τις Περιφέρειες, είναι κρυστάλλινη και χωρίς δυνατότητα να παρερμηνευτεί», είπε και συνέχισε: «Στο ψηφοδέλτιό μας όμως συμμετέχουν και όσοι αντιδρούν στον Καλλικράτη και τις συνέπειές του στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των Μνημονίων μέσω του Δήμου».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην διεύρυνση του συνδυασμού του προκειμένου να απελευθερωθεί «η δύναμη που έχει ο λαός στα χέρια του».

Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας πως τα μηνύματα «είναι ξεκάθαρα και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά» και ότι υπάρχει η δυνατότητα «να βρεθούμε στον 2ο γύρο των εκλογών».

ls3