Αριστείδης Ρούσσαρης: Τα πάντα για τον πολίτη

Κοινοποίηση στα Social Media

Το πρόγραμμα και τους στόχους του συνδυασμού «Συμμαχία Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης» παρουσίασε την Πέμπτη το βράδυ έχοντας στο πλευρό του όλους τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου του κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας ο υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Λεβαδέων Αριστείδης Ρούσσαρης κάνοντας παράλληλα αναφορά στο έργο της περιόδου που ήταν δήμαρχος Λιβαδειάς.

Μεταξύ άλλων έδωσε έμφαση στο Πανεπιστήμιο λέγοντας πως είναι ο μοναδικός δήμαρχος που έφερε πανεπιστήμιο στην πόλη του και δεν το εγκαινίασε από ταπεινοφροσύνη (φροντίζοντας να απαλλάξει από ευθύνες τον Νίκο Παπαγγελή επισημαίνοντας ότι για την κατάργησή του ευθύνονται παράγοντες της Φθιώτιδας) και δεσμεύτηκε ότι θα ξαναφέρει Τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό Ιδρυμα στη Λιβαδειά. Αναφέρθηκε επίσης, στην επέκταση του ΧΥΤΑ και στην ανακατασκευή του δημοτικού σταδίου.

Παράλληλα τόνισε ότι τώρα η Λιβαδειά χρειάζεται ένα δήμαρχο μαχητικό και αποτελεσματικό.

Ακόμα αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση των δήμων και του δήμου Λεβαδέων τονίζοντας ότι τα έσοδα αρκούν μόνο για να καλυφθούν οι μισθοί των υπαλλήλων.

«Εμείς γνωρίζουμε, εμείς ξέρουμε τι θα κάνουμε από την πρώτη Σεπτεμβρίου γι΄ αυτό θα μας επιλέξει ο λαός και όχι γιατί ίσως είμαστε πιο καλοί από τους άλλους αλλά γιατί τη δεδομένη στιγμή είμαστε οι πιο χρήσιμοι», είπε και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πως θα το κάνουμε».

Για το πώς θα υλοποιήσει το πρόγραμμά του για την ανάπτυξη του δήμου Λεβαδέων το οποίο περιλαμβάνει την επισκεψιμότητα του ποταμού Έρκυνα και την ανάδειξη της περιοχής της Κρύας υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα από τα οποία μπορούν όσοι έχουν γνώσεις να εξασφαλίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσαρη «η παρατεταμένη κρίση που βιώνει η πατρίδα μας είχε σαν αποτέλεσμα την πλήρη ανατροπή της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας» και «τώρα που το κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του απέναντι στην κοινωνία» ο Δήμος «πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην στήριξη του πολίτη».

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο συνδυασμό του αποτελείται «από καταξιωμένα στελέχη με εμπειρία, γνώση, δυναμισμό, πάθος για τον τόπο, αγάπη για τον άνθρωπο», είναι ανεξάρτητος και απαλλαγμένος «από κομματικές δεσμεύσεις και κομματικούς διαχωρισμούς» ενώ σημαία του είναι «η αγάπη για τους συμπολίτες».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές και αποφασισμένος να μετατρέψει όπως χαρακτηριστικά είπε «τον ιστορικό Δήμο σε φορέα κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης και ανάπτυξης στηριζόμενοι στις αστείρευτες δυνάμεις του τόπου και στη φλόγα της δημιουργικής νεολαίας».

Ακολούθως αφού είπε ότι το πρόγραμμά του είναι υλοποιήσιμο κατέληξε: «Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι θεατές των εξελίξεων. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε τα πάντα για τον πολίτη και αυτό θα κάνουμε».

Επίσης δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όσοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν θέμα στις σχέσεις μεταξύ Λεβαδειακού και Δήμου Λεβαδέων λανθασμένα επέλεξαν τον χρόνο των εκλογών για να λυθεί ένα θέμα, που πρέπει να λυθεί σύμφωνα με το Νόμο και όπως επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

Έμφαση έδωσε επίσης στην αναβάθμιση του Λιβαδείτικου Πάσχα, την ανάδειξη του Κάστρου, του αρχαιολογικού χώρου του  Ναού Διός Βασιλέως, τη μεθοδευμένη έρευνα για την ανακάλυψη του Μαντείου του Τροφωνίου, τη λειτουργία χριστουγεννιάτικου χωριού και καταλήγοντας παρουσίασε το πρόγραμμα για όλες τις περιοχές του διευρυμένου Καλλικρατικού δήμου.

roys3

Στη συνέχεια τόνισε:

«Σ’ αυτή την κρίσιμη πενταετία πρέπει να μετατρέψουμε ολόκληρο το Δήμο μας σε πόλο τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Δήμος μας διαθέτει ένα πλούτο χαρακτηριστικών, όπως η γειτονίαση με την Αθήνα, φυσικό περιβάλλον με απαράμιλλο κάλλος, τον Ελικώνα, τον Παρνασσό, την Έρκυνα και τα νερά της, σπάνια και διαχρονική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ενισχύει το υπάρχον ρεύμα τουρισμού προς Αράχωβα, Παρνασσό, Όσιο Λουκά, Δελφούς, Ιτέα.

Δεσμευόμαστε να τα αναδείξουμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα και δράσεις.

Στόχος μας ο αγροτουρισμός, ο πολιτιστικός, ο περιβαλλοντικός, ο θρησκευτικός, ο σχολικός τουρισμός.

ü  Πολιτιστικό πολύκεντρο – θέατρο στη Λιβαδειά για να αποκτήσουν οι δημότες, οι καλλιτέχνες, οι φιλότεχνοι, οι νέοι μας το πολιτιστικό τους στέκι.

ü  Να αναδείξουμε το Πάσχα της Λιβαδειάς σε κορυφαία εορταστική εκδήλωση στην Ελλάδα.

Να αναδείξουμε την ομορφιά της Έρκυνας από τη χαράδρα της Κρύας έως τη συνάντηση με το Μακρυσαίο, με έργα:

– αισθητικής αναβάθμισης, βάψιμο όλων των παρόχθιων κτιρίων με αξιοποίηση προγραμμάτων και παροχής κινήτρων στους ιδιοκτήτες

– μετατροπής παρόχθιων χώρων σε παιδότοπους, χώρους αναψυχής, άθλησης, περιπάτου

– δημιουργία μικρών λιμνών, τεχνητών φραγμάτων, μικρών καταρρακτών

– εκμετάλλευση των υδάτων για παραγωγή ενέργειας

– πολιτιστικές δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, παιδικό θέατρο, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, βιβλίου κλπ στις όχθες του ποταμού

– δημιουργίας πάρκου αναρρίχησης στην Κρύα

– οριστική επίλυση της άνετης πρόσβασης στην Κρύα

 

Να αναδείξουμε την ιστορική και τουριστική αξία του Κάστρου, του αρχαιολογικού χώρου του  Ναού Διός Βασιλέως και τη μεθοδευμένη έρευνα για την ανακάλυψη του Μαντείου του Τροφωνίου.

ü  Τη δημιουργία Μουσείου Υδροκίνησης με την αξιοποίηση των νερόμυλων Παπαϊωάννου – Μπάκα.

ü  Την αξιοποίηση, προβολή και λειτουργία του αρχαίου θεάτρου της Χαιρωνείας.

ü  Την αξιοποίηση, συντονισμένη και πολύπλευρη προβολή όλων των τουριστικών, αρχαιολογικών, θρησκευτικών, ιστορικών και φυσικού κάλλους τόπων του Δήμου μας.

ü  Την καθιέρωση εορτής – φεστιβάλ πανελλήνιας ακτινοβολίας για το «Σουβλάκι της Λιβαδειάς».

ü  Τη λειτουργία χριστουγεννιάτικου χωριού».

 

Στη συνέχεια επεσήμανε την ανάγκη μετατροπής του Δήμου μας  σε τόπο κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας με:

ü  Συντονισμένη έντονη κοινωνική παρέμβαση σε κάθε συνδημότη, που η κρίση τού δημιούργησε πρόβλημα επιβίωσης, σε συνεργασία με την Εκκλησία, το Εργατικό Κέντρο και το εθελοντικό κίνημα των πολιτών.

ü  Εξάπλωση του θεσμού του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και της Κοινωνικής Μέριμνας σε ολόκληρο το διευρυμένο Δήμο μας.

ü  Συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς για συμπαράσταση σε δημότες που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς των ιδιοκτησιών τους.

 

Τόνισε:

– Την ανάγκη δημιουργίας υπαίθριων χώρων στάθμευσης στις εισόδους της πόλης και μεταφορά των επισκεπτών στο κέντρο με αστική συγκοινωνία και ταξί.

– Την αξιοποίηση της καλλιεργήσιμης γης ιδιοκτησίας του Δήμου με παραχώρηση σε δημότες για πρότυπες καλλιέργειες.

 

– Την άμεση σύνδεση του Δήμου με το δίκτυο φυσικού αερίου που διέρχεται από την Βοιωτία, ώστε να ανακουφισθούν οι πολίτες από τα δυσβάστακτα έξοδα θέρμανσης.

– Την αναβάθμιση – αξιοποίηση όλων των εγκαταλελειμμένων αθλητικών χώρων στο σύνολο του Δήμου μας.

– Τη δημιουργία «Γραφείου Νεολαίας» γιατί θέλουμε τους νέους μας πρωταγωνιστές – συνδιαχειριστές στη ζωή του Δήμου μας.

– Την καθιέρωση του «Κοινοβουλίου του Δήμου», συμβουλευτικού οργάνου για τη λήψη κρισίμων αποφάσεων με τη συμμετοχή πρώην Δημάρχων, πρώην Προέδρων Κοινοτήτων, πρώην Προέδρων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων, των Προέδρων των επιστημονικών συλλόγων του Δήμου, του Ε.Β.Ε., του Εργατικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου, πρώην Υπουργών και Βουλευτών.

 

Σε ότι αφορά τα χωριά ο κ. Ρούσσαρης δεσμεύτηκε για:

ü  Αποκατάσταση των αστοχιών που προέκυψαν μέσα από τη λειτουργία του καλλικρατικού θεσμού, με εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους Προέδρους και στα Τοπικά Συμβούλια, συμμετοχή και παρουσία του Δημάρχου σε τακτικές λαϊκές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του Δήμου.

ü  Ανάδειξη και προβολή όλων των αρχαιολογικών, ιστορικών, θρησκευτικών στοιχείων και των τόπων φυσικού κάλλους.

ü  Επανασχεδιασμό του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων.

ü  Αποτελεσματική και άμεση παροχή υπηρεσιών συντήρησης του φωτισμού.

ü  Άμεση παρέμβαση στην αγροτική – κτηνοτροφική οδοποιία. Είναι αδιανόητο να αδυνατούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να πηγαίνουν στον τόπο εργασίας τους

ü  Προστασία του υδάτινου πλούτου του Δήμου μας και ορθολογική διαχείρισή του προς όφελος των αγροτών, κτηνοτρόφων μας.

ü  Τουριστική αξιοποίηση του Λαπαθιά στη Δαύλεια, της Αρβανίτσας και της Παναγίας Καλαμιώτισσας στο Κυριάκι, των χωριών μας στους πρόποδες του Ελικώνα του πρώην Δήμου Κορωνείας.

roys2