Σε συστράτευση για νίκη στις εκλογές κάλεσαν τους πολίτες από τη Λιβαδειά ο Μ. Γλέζος, ο Β. Αποστόλου και ο Ν. Θηβαίος

Κοινοποίηση στα Social Media

Με την ομιλία του αγωνιστή της αριστεράς και υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βαγγέλη Αποστόλου.

Η πολιτική εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Θηβαίου ο οποίος τόνισε ότι την Κυριακή 18 Μαΐου «είναι η ώρα της συμμετοχής  των πολιτών, είναι η ώρα της ευθύνης, η ώρα της ευθύνης όλων μας».

ap2

Ο κ. Θηβαίος εξαπέλυσε επίθεση κατά της συγκυβέρνησης και των κυρίων Σαμαρά και Βενιέζου  επισημαίνοντας ότι «προσπαθούν να εκβιάσουν την ψήφο μας, με σκοπό να μετριάσουν την επερχόμενη εκλογική τους ήττα».

Και πρόσθεσε: «Τους γνωρίσαμε με τα χαράτσια, στην φοροεπιδρομή, στην μείωση μισθών και συντάξεων, στην διάλυση των κρατικών και κοινωνικών θεσμών. Τα χιλιάδες κλειστά μαγαζιά, οι χιλιάδες άνεργοι, τα φτωχευμένα νοικοκυριά, η τρίτη ηλικία χωρίς περίθαλψη, είναι η διάσωση της χώρας που προπαγάνδιζαν εδώ και χρόνια. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο»

Ο κ. Θηβαίος κατέληξε λέγοντας ότι «ο λαός στην κάλπη θα τους ανατρέψει» με «Την ψήφο της ανατροπής! Με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της παράταξής του.

Έκανε λόγο για μετάβαση από την περιφέρεια της ανεργίας στην περιφέρεια της εργασίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αλληλεγγύης, την ανασυγκρότηση στους τρεις τομείς της οικονομίας, πρωτογενή, μεταποίηση, τουρισμό-πολιτισμό, την ενίσχυση των καινοτόμων πολιτικών, τη δημιουργία μιας ανοικτής περιφέρειας, με ταυτότητα, με πόρους και αρμοδιότητες, «μια περιφέρεια που θα εξομαλύνει τις περιφερειακές ανισότητες και θα εδραιώσει τη περιφερειακή συνείδηση».

Παράλληλα απάντησε και στο ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα τα βρούμε εκεί που κρύβονται, εκεί που σωρεύονται ως θησαυροί (εξωτερικό), εκεί που λιμνάζουν και δεν αξιοποιούνται παραγωγικά (τράπεζες), εκεί που μας χρωστάνε (πολεμικές αποζημιώσεις) και μας εμπαίζουν χρόνια τώρα. Θα τα βρούμε τα λεφτά τέλος αξιοποιώντας στο έπακρο και αποτελεσματικά όλα αυτά που δεν ήθελαν να αξιοποιήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί τα έστρεφαν προς τους «ημετέρους» και λοιπούς παράγοντες της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

Πρόσθεσε πως «παλαιοκομματικές τακτικές  χειραψιών και κατόπιν ενεργειών μου δεν μπορούν να δώσουν λύσεις κι ούτε βέβαια να εξαπατήσουν τον λαό της Στερεάς Ελλάδα» και ότι «οι πολιτικές αυτές ανήκουν στο παρελθόν, στο παλιό , στα τζάκια , που πλέον δεν εμπνέουν, δεν πείθουν».

Και κατέληξε: «Όλοι μαζί για την πρωτιά στις 19 και την τελική νίκη στις 25.»

Τέλος ο Μανώλης Γλέζος αναφερόμενος στην κρισιμότητα των εκλογών τόνισε μεταξύ άλλων: «Κρίνεται το μέλλον της χώρας μας, κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας, κρίνεται το μέλλον της πατρίδας μας, κρίνεται όλη η ιστορία μας. Μπορεί να έχουμε κερδίσει την λευτεριά μας, αλλά έχουμε χάσει την ανεξαρτησία μας» και συνέχισε: «Στις εκλογές επανέρχεται το νόημα απεξάρτησης από τους ξένους, να αποκτήσουμε επιτέλους την εθνική μας ανεξαρτησία».

Δεν παρέλειψε να καλέσει τους πολίτες να αντισταθούν στην κυβέρνηση της υποτέλειας και των μνημονίων και να ψηφίσουν μαζικά τα ψηφοδέλτια της ανατροπής, να δώσουν δύναμη «στην ελπίδα που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον της χώρας και τα αύριο των παιδιών μας».

ap3