Συνεχίζονται οι έρευνες για παραβάσεις Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθη 33χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε πρόχειρο κατάλυμα του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε πάνω από -1,5- κιλό αδασμολόγητου καπνού 

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι (6) συλλήψεις ατόμων και κατασχέθηκαν δέκα (10) περίπου κιλά αδασμολόγητου καπνού, λαθραία πακέτα τσιγάρων, κυνηγετικό όπλο, μικροποσότητα κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας κ.α.     
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πραγματοποίηση συστηματικών ερευνών, από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, συνελήφθη χθες (13-05-2014) το βράδυ σε αγροτική περιοχή της Δάφνης Βοιωτίας, ένας 33χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, διενήργησαν χθες το βράδυ αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα σε πρόχειρο κατάλυμα όπου διαμένει ο 33χρονος στην ανωτέρω περιοχή, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (1.540) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα από 07-05-2014 έως και 13-05-2014, πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι (6) συλλήψεις ατόμων (δύο ημεδαποί, δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ένας υπήκοος Αλβανίας και ένας υπήκοος Πακιστάν) και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, βάρους (9.831) γραμμαρίων,
  • ένα κυνηγετικό όπλο,
  • (96) λαθραία πακέτα τσιγάρων,
  • (120) αυτοσχέδια τσιγάρα με αδασμολόγητο καπνό,
  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

 

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.