Αφιέρωμα στη Μάνα από την Εστία Μητέρας στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στη Μάνα παρουσίασε η Εστία Μητέρας στη Λιβαδειά  σε μια πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση στην αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέσεη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των φορέων και πλήθους κόσμους.

Η εορταστική εκδήλωση ήταν ένας «φόρος τιμής, αγάπης και ευγνωμοσύνης στην κάθε μητέρα» μια γιορτή με ιδιαίτερη σημασία «μέσα στις δυσκολίες των καιρών» όπου κάθε μητέρα «αξίζει την εκτίμηση, το σεβασμό και τη στήριξη όλων μας».

Η πρόεδρος της Εστίας Μητέρας Σοφία Τσιτσοπούλου αφού ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν την Εστία Μητέρας με την παρουσία τους και όσους βρίσκονται όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του Ιδρύματος συμβάλλοντας στο σπουδαίο έργο που κάνει αναφέρθηκε στο διαχρονικό και καθοριστικό ρόλο της μητέρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια και ποιήματα παο μικρά παιδιά τα οποία μοίρασαν και λουλούδια.

Στη συνέχεια τιμήθηκα δύο πολύτεκνες μητέρες η κυρίες Τασία Πανουργιά και Γεωργία Μωραΐτη.

Επίσης παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Οι καντήλες» της συγγραφέως Ελισάβετ Σακελλαριάδου από την θεατρική ονόματα των άλλοτε νεανίδων της Εστίας Μητέρας σε σκηνοθεσία Γιώργου Ευαγγελόπουλου.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Μεικτή Χορωδία Λιβαδειάς «Έρκυνα» με μαέστρο τον TodorKabakchiev, στο πιάνο την Κατερίνα Μπότση, σολίστ τη Νεφέλη Καρκάνα και σολίστ βιολί την Karmen.

Το ίδρυμα της Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά κάθε χρόνο τιμά τη συγκεκριμένη ημέρα που γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου και φέτος συμπλήρωσε εκατό χρόνια από την ημέρα που καθιερώθηκε αυτή η  γιορτή από την Anna  Jarvis.

Σε δηλώσεις της η κ. Τσιτσοπούλου αναφέρθηκε στην αξία της μητέρας που παραμένει αναλλοίωτη  από τις κρίσεις που περνάει ο άνθρωπος, ιδιαιτέρως την οικονομική κρίση που διανύουμε.

«Ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση αξιών και λόγω της κρίσης νιώθει ότι η κρίση των αξιών είναι η μεγαλύτερη με την οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος. Και αυτό ακριβώς το γεγονός τον φοβίζει και τον προβληματίζει επί της ουσίας διότι  γνωρίζει τις ευθύνες του, αναγνωρίζει τα λάθη του, την απειλή για μια κοινωνία με πρόσωπο υλιστικό, εγωκεντρικό και απάνθρωπο», είπε η κ. Τσιτσοπούλου και πρόσθεσε: «Μια αξία παραμένει αναλλοίωτη , μια μορφή που αντιπροσωπεύει τις πανανθρώπινες αξίες, σμιλεύει τις ανθρώπινες ψυχές με μοναδικό όπλο την αγάπη και την δοτικότητα. Είναι η αξία της Μητέρας, που είναι η μόνη σταθερή αξία στην ζωή και στην καθημερινότητα μας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτή είναι το στήριγμα μας, από την ημέρα που θα έρθουμε στον κόσμο, θα μας δώσει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας, η αξία αυτή είναι η μόνη που δεν μπορεί να κοστολογηθεί, να μετρηθεί και να αξιολογηθεί με βάση τα ανθρώπινα δεδομένα, είναι η μόνη που λειτούργει ευεργετικά για όλους τους ανθρώπους, χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς να περιμένει ανταμοιβή».

Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ρόλο του ιδρύματος που αυτήν την στιγμή φιλοξενεί 24 άτομα και διατηρεί ξενώνα για τις κακοποιημένες γυναίκες.  Η οικονομική κρίση, όπως ανέφερε, έχει δυσκολέψει την δράση του ιδρύματος, αφού έχουν κοπεί επιχορηγήσεις και βοήθειες, αλλά με την προσπάθεια όλων των μελών του ιδρύματος, του προσωπικού , των τοπικών φορέων αλλά και κυρίως την αμέριστη αγάπη του κόσμου που αναγνωρίζει την δουλειά και την προσπάθεια τους καταφέρνουν να επιβιώνουν και να συνεχίζουν να προσφέρουν φροντίδα και αγάπη.

Ευχήθηκε δε αυτή η προσπάθεια τους «να εμπνεύσει τις νέες γενιές για να προσπαθήσουν για το καλύτερο και να αυξήσουν την παρακαταθήκη που θα βρουν με κριτήριο την  ανιδιοτελή αγάπη και την προσφορά σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη».

Τέλος ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης που ήταν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λιβαδειάς, το «Αλουμίνιον της Ελλάδας», το Επιμελητήριο Βοιωτίας, η Εταιρία Σανιδάς ΕΕ και ο Γιάννης Γιούλας.

est7
est6
est4

est5
est10
est8
est9