Τη Λιβαδειά επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Π. Καραλευτέρης και Κ. Κυρανάκης

Κοινοποίηση στα Social Media

Σύσκεψη για τις Ευρωεκλογές πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία στη Λιβαδειά  κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν οι θέσεις του κόμματος για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τονίστηκαν οι διαφορές από τους άλλους πολιτικούς φορείς καθώς και από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημάνθηκε η Ν.Δ. «πιστεύει στην εμβάθυνση της πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας της ΕΕ που βασίζεται στην αλληλεγγύη των κρατών μελών της και ταυτόχρονα θα διασφαλίζει τα ιδιαίτερα ζωτικά τους συμφέροντα».

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γιώργος Λιανός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Ν.Δ. έχει προχωρά δυναμικά στον προεκλογικό αγώνα για τις Ευρωεκλογές ενώ αναφερόμενος στην υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη για τη Στερεά Ελλάδα είπε: «Ο Κ. Μπακογιάννης είναι μέλος του κόμματος, και έχει την πολιτική στήριξη της ΝΔ. Δεν ξέρω αν θα βαφτεί μπλε η Στερεά, σας λέω ότι έχει την πολιτική στήριξη της ΝΔ».

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Παντελής Καραλευτέρης αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Διενεργούμε εκλογές με στόχο να αναδείξουμε εκπροσώπους, οι όποιοι μέσα από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο, την Ευρωπαϊκή προοπτική και τις Ευρωπαϊκές δομές διοίκησης θα προωθήσουν τα ζητήματα της χώρας στο βαθμό που μπορούν σε συνεργασία με άλλα κόμματα στην ΕΕ από όλα τα κράτη ή πηγαίνουμε σε ένα αλώνι να συγκρουστούμε και όποιος νικήσει τον άλλον την επόμενη ημέρα έρχεται να ζητήσει την εθνική κυβέρνηση και την πολιτική εξουσία στον τόπο;».

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι  προφανές «ότι κάνουμε ευρωεκλογές, ότι θέλουμε να αναδείξουμε εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο επίσης υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης σημείωσε: «Προσπαθούμε να περάσουμε μια διαφορετική νοοτροπία όσον αφορά την πολιτική, να εμπνεύσουμε νέους ανθρώπους, να αλλάξουμε την νοοτροπία ότι είμαστε όλοι ίδιοι και αντί να γκρινιάζουμε, να μεριάζουμε και να είμαστε κυνικοί και απλά να περιγράφουμε προβλήματα να επικεντρωνόμαστε στις λύσεις».

Αναφερόμενος στο πόσο σημαντικές είναι οι Ευρωεκλογές συμπλήρωσε: «Έχουμε μια πολύ σημιτική διαπραγμάτευση τον επόμενο χρόνο στο Ευρωκοινοβούλιο, για αυτόν τον λόγο πρέπει να στείλουμε ανθρώπους που γνωρίζουν πως και με ποιον πρέπει να διαπραγματευτούν»

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που ο ίδιος θέτει κατέληξε: «Οι προτεραιότητες μου είναι η ανεργία των νέων, η ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων, η χαμηλότερη φορολογία  και η μάχη που πρέπει να δώσουμε για τα εθνικά θέματα».