Με επιτυχία το Εαρινό Ιατρικό Συμπόσιο της ΕΑΕ στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο συνεδριακό κέντρο «Χ. Παλαιολόγος» στη Λιβαδειά το Εαρινό Ιατρικό Συμπόσιο από το παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων «για μια ζωή με διάρκαια και υγεία».

Το θέμα της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που συντόνισε η ειδική ρευματολόγος Μαρία Αρετή και παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος συμπολιτών ήταν «Η ψυχή μαζί με την επιστήμη μπορούν να νικήσουν την ασθένεια».

Ο καθηγητής Παθολογίας Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Βλαχογιάννης παρουσίασε τις νεότερες εξελίξεις για τη ρευματοδειδή αρθρίτιδα ενώ ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής ΚΑΤ Παναγιώτης Παπαδέλης μίλησε για τις νεότερες αντιλήψεις στην οστεοαρθρίτιδα του γόνατος.

Στη συνέχεια ο καθηγητής Ορθοπεδικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Κορρές αναφέρθηκε στις παθολογικές εξεργασίες στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Η πρόεδρος του παραρτήματος της ΕΑΕ Στέλλα Ταπανλή αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό της Αντικαρκινικής καθώς επίσης τους ομιλητές και όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις του παραρτήματος.

antik2

«Η σημερινή εκδήλωση ξεπερνά τα όρια της μεγάλης εκδήλωσης είναι μια μεγαλειώδης εκδήλωση είναι πάρα πολύς κόσμος που ήρθε εδώ με αγάπη για την Αντικαρκινική αλλά και για να ακούσει τρεις σπουδαίους εισηγητές», είπε σε δηλώσεις της η κ. Ταπανλή και πρόσθεσε: «Βέβαια εμείς στη Αντικαρκινική εκτός από το σώμα θεραπεύουμε και την ψυχή, για αυτόν τον λόγο ο κόσμος μας είναι ευχαριστημένος. Εμείς αυτό το οποίο είχαμε υποσχεθεί δηλαδή το Κέντρο Πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης καρκίνου το πραγματοποιούμε και είναι σχεδόν έτοιμο».

Όπως έκανε γνωστό η Σ. Ταπανλή στο Κέντρο «θα λειτουργούν δυο μηχανήματα, ένας έγχρωμος υπερηχοτομογραχος 3D και ένα ψηφιακό δερματοσκοπιο το οποίο με την βοήθεια των γιατρών μας θα μπορεί να κάνει διαγνώσεις συμβάλλοντας στην πρόληψη του καρκίνου».

Εκεί θα μπορούν να απευθύνονται δωρεάν όσοι έχουν ανάγκη όπως οι ανασφάλιστοι  και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού της περιοχής διότι «η Αντικαρκινική δεν παίρνει χρήματα, αυτό που προσφέρει το προσφέρει είναι δωρεάν».

Παράλληλα εκεί θα λειτουργήσει ένα ακόμα τμήμα που θα αφορά στην διακοπή του καπνίσματος.

Το κτήριο που θα στεγάσει αυτές τις υπηρεσίες είναι σχεδόν έτοιμο να δωθεί για χρήση.

Αυτό δηλαδή η μετατροπή ενός ερειπωμένου κτηρίου σε ένα σύγχονο Κέντρο επιτεύχθηκε με μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η κ. Ταπανλή με την συνεργασία των φορέων αλλά και «των απλών ανθρώπων του μεροκάματου, του μόχθου».

antik3

Καταλήγοντας η Στέλλα Ταπανλή ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά όσους βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή κάνοντας αναφορά στον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά πως ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς συνέβαλε με την συμβολή εθελοντών στις εργασίες.

«Θέλουμε όλο τον κόσμο δίπλα μας, να μας στηρίξει και να μην ξέχνα ότι αυτό το κέντρο είναι δικό του», κατέληξε η πρόεδρος του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας δήλωσε σχετικά με το πλούσιο έργο της ΕΑΕ και της προέδρου του Σ. Ταπανλή: «Η συνεχή παρουσία και δράση του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας έχει δώσει πραγματικά τον ακριβή ορισμό του εθελοντισμού στην πόλη μας. Πέρα από τις συνεχείς ημερίδες που κάνει παράγει και έργο ουσίας. Πάρα πολλές γυναίκες, χιλιάδες θα έλεγα έχουν κάνει τους προληπτικούς ελέγχους που πραγματικά είναι το καλύτερο δυνατόν για την υγεία τους και για την ζωή τους. Εύχομαι να έχουν δύναμη, όρεξη να συνεχίσουν αυτό το έργο με την ανάλογη αρωγή και από όλους εμάς».

Ο βουλευτής Γ. Σταθάς αφού συνεχάρη την κ. Ταπανλή και τα μέλη του παραρτήματος για την προσφορά τους σημείωσε: «Προσφέρουν  σημαντικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάει ο τόπος μας. Το έργο τους είναι πάρα πολύ μεγάλο για την  τοπική κοινωνία. Η ΕΑΕ προσφέρει τη δυνατότητα οι γυναίκες της επαρχίας Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις χωρίς κόστος. Τώρα με τη δημιουργία του Κέντρου η προσφορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και οι υπηρεσίες πιο σημαντικές»,

Καταλήγοντας κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

 

 

Σύντομα αναμένεται η λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης της ΕΑΕ Λιβαδειάς

eae1

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες του Κέντρου Πρόληψης του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας στην οδό Δημάρχου Ανδρεαδάκη.

Τα συνεργεία των εθελοντών καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστήσουν το κτήριο των 110 τ.μ. έτοιμο ώστε σύντομα να υποδεχθεί και να στεγάσει σειρά υπηρεσιών ενώ τα εγκαίνια προγραμματίζονται για το Φθινόπωρο παρόλο που η λειτουργία του Κέντρου θα αρχίσει το επόμενο διάστημα.

Η πρόεδρος του παραρτήματος της ΕΑΕ Στέλλα Ταπανλή εκφράζει την ικανοποίησή της από την πορεία των έργων και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι σύντομα το Κέντρο θα λειτουργήσει και θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στο τομέα της πρόληψης κυρίως στους αναξιοπαθούντες και τους ανασφάλιστους.

Και αυτό διότι θα προσφέρει σειρά δωρεάν εξετάσεις που σώζουν και ήδη έχουν σώσει ζωές.

Το Κέντρο θα είναι εξοπλισμένο με έναν υπερηχοτομογράφο 3D καθώς και ένα δερματοσκόπιο για εξετάσεις πρόληψης καρκίνου.

Ωστόσο θα παρέχονται και άλλες εξετάσεις με την συνδρομή εθελοντών γιατρών.

Η κ. Ταπανλή κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά να έρθουν σε επαφή με το Δ.Σ. του Παραρτήματος Λιβαδειάς της ΕΑΕ ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους βοηθάμε στο μεγάλο και σημαντικό αυτό έργο.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σ’ εκείνους, που πίστεψαν, που εμπιστεύτηκαν, που ονειρεύτηκαν μαζί μ’ εμάς το ίδιο όραμα και στάθηκαν αλληλέγγυοι, προσφέροντάς μας δώρα αξίας, δώρα που αποτιμώνται σε εργασία, μόχθο, υλικά πολύτιμα, δώρα που σώζουν ζωές, αφού είναι εκείνα που στέριωσαν  το Κέντρο Πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου της Ε.Α.Ε», είπε η Σ. Ταπανλή.

Και συνέχισε: «Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Καραβά και την «Αλουμίνιο ΑΕ» τον κ.Παναγιώτη Αγνιάδη και το «Επιμελητήριο Βοιωτίας» τους Αφούς Παπαθωμά ( ηλεκτρολογικά υλικά), τον κ.Σπύρο Παπαδημητρίου, τον κ.Παύλο Αθανασιάδη ( ΧΑΚΟ) τους Αφούς Τόλια, τους Αφούς Κοντογιάννη (Πλακάκια, είδη υγιεινής), την κ. Κατερίνα Γέρου, την Ένωση ηλεκτρολόγων Λιβαδειάς και τον κ. Λουκά Ρήγα, την Ένωση Υδραυλικών Λιβαδειάς και τον κ. Ανδρέα Τριανταφύλλου και βέβαια τους ανθρώπους, που εργάστηκαν με αυταπάρνηση, αφιλοκερδώς, τον κ. Γιάννη Παπαγεωργίου, τον κ. Γιάννη Πούλο, Γιάννη Κοντό και υιό, τους κ Γ. Καρβούνη , Θανάση Ρεντίφη και Σωτήρη Φουντά, ευχαριστούμε επίσης και τον κ. Γιάννη Καντά. Τελευταίους άφησα τους ανθρώπους, που είναι δίπλα μας, τον «τεράστιο» κόσμο των μελών,εθελοντών,φίλων της Ε.Α.Ε., τους ανθρώπους αυτούς, που ξεχειλίζουν από δοτικότητα, αγάπη, αλληλεγγύη. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε κατορθώσει τόσα πολλά, δε θα είχαμε τόσες επιτυχίες, Γνωρίζω, ότι ξέχασα πάρα πολλούς, ίσως επειδή είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Το έκανα για να μην αδικήσω κάποιους άλλους. Εξ’ άλλου οι πραγματικοί εθελοντές δεν νοιάζονται να προβληθούν. Τους δίνει χαρά μόνο η προσφορά αγάπης. Αυτή την αγάπη εμείς κρατάμε και τους χαρίζουμε  μια  ευχή. Να τους έχει ο Θεός καλά».

Τέλος κάλεσε όλους τους πολίτες να συνεχίζουν να αφουγκράζονται τις ανάγκες και να συνεχίσουν να συμπαρίστανται στο δύσκολο έργο της ΕΑΕ Λιβαδειάς.

eae2