Γ. Τσιάμης: Μαζί με τους δημότες για ένα καλύτερο αύριο χωρίς αποκλεισμούς

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Ορχομενού Γιάννης Τσιάμης με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Ξηρογιάννη σε δηλώσεις του στο STARΚεντρικής Ελλάδας αναφέρθηκε στην παρούσα θητεία της δημοτικής αρχής καθώς και στις εκλογές της Κυριακής. Μεταξύ άλλων σημείωσε:

 

Η τριετία που πέρασε ήταν πάρα πολύ φτωχή οικονομικά για τον υπερχρεωμένο Καλλικρατικό Δήμο μας χωρίς η ευθύνη να ανήκει σε εμάς.

Παρόλα αυτά το μεγάλο στοίχημα της οικονομικής εξυγίανσης επετεύχθη με μεγάλη επιτυχία , δίνοντάς μας τώρα , τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε για το Δήμο μας  όλα αυτά που του αξίζουν.

Σ΄ αυτήν τη προσπάθεια ο μεγάλος  αρωγός και συνοδοιπόρος μας  ήταν οι δημότες μας , οι οποίοι βοήθησαν να απαγκιστρώσουμε το Δήμο από τα χρέη του παρελθόντος.

Είναι αξιοσημείωτη η ΥΠΟΜΟΝΗ , η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ  που έδειξαν οι δημότες του Δήμου Ορχομενού στις δύσκολες στιγμές ,  οι οποίοι μας βοήθησαν όσο κανένας άλλος να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες και να μιλάμε πλέον για έναν οικονομικά εύρωστο Δήμο Ορχομενού την επόμενη πενταετία.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους Δήμους της χώρας ο Δήμος Ορχομενού κατά τη θητεία μας  δεν δανείστηκε   ούτε ένα ευρώ   – παρόλες τις δυσκολίες –  κι όχι μόνο αυτό   αποπληρώνουμε επιτυχώς κάθε μήνα τα 2.500.000€ ευρώ που είχε δανειστεί η προηγούμενη δημοτική αρχή .

Γι΄ αυτήν την υπομονή και την αξιοπρέπεια που έδειξε ο κόσμος του Δήμου Ορχομενού , σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς  που διανύει όλη η χώρα , μας δημιουργούν την υποχρέωση να παλέψουμε για εκείνους και να θέσουμε  στόχους με γνώμονα το κοινό συμφέρον του τόπου μας.

Η εμπειρία μας πλέον στα ευρωπαϊκά προγράμματα , η άρτια ωρίμανση των μελετών που έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς και η ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ 2014 -2020, θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό την τοπική μας κοινωνία τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Ήδη  έχει ενταχθεί  και προκηρυχτεί  νέο  έργο που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου  από το Ε.Π της Ψηφιακής Σύγκλισης  και  το οποίο αφορά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας.

Ακόμα η σωστή διαχείριση των κονδυλίων από τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ θα σημαίνει ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο , σημαίνει νέες θέσεις εργασίας στο τόπο μας.

Γιατί τελικά κε Μερτζάνη η κοινωνική πολιτική και η καταπολέμηση της ανεργίας δεν γίνεται με  υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες αλλά πραγματοποιείται με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω των ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

Επίσης θα πρέπει να τονίσω , πως  χωρίς τη στήριξη των στελεχών του συνδυασμού μας , της υπάρχουσας δημοτικής αρχής δεν θα τα καταφέρναμε . Η αποφασιστικότητα όμως του Δημάρχου   ήταν ο σημαντικότερος καταλύτης στα πολύ σοβαρά προβλήματα που ταλάνισαν το δήμο μας.

Ο Δήμαρχός μας ο Κώστας ο Ξηρογιάννης στις επερχόμενες εκλογές ηγείται ενός συνδυασμού με ανθρώπους που διαθέτουν διαφορετικές δεξιότητες έχοντας ο καθένας τη δική του ξεχωριστή πορεία και ιστορία στο τόπο μας.

Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα , θα είμαστε μαζί με τους δημότες για ένα καλύτερο αύριο χωρίς αποκλεισμούς , χωρίς να είμαστε δέσμιοι των συμφερόντων , χωρίς να υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ : Κύριε Τσιάμη,  συμφωνείτε με τρόπο που διεξάγονται οι εκλογές στο Δήμο Ορχομενού , δηλαδή με τις τόσες υποσχέσεις για εργασία , με τόσες υποσχέσεις για διαγραφή οφειλών στο Δήμο κλπ. Τι έχετε να πείτε ?

Εγώ ως νέος άνθρωπος τα βλέπω αυτά πολύ μακρινά στο παρελθόν.

Θέλω  να πω στους συνδημότες μου να μην φοβηθούν τις απειλές ,  και να κλείσουν τα αυτιά τους  στις υποσχέσεις για διαγραφές  χρεών στο Δήμο και   για θέσεις εργασίας που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.

Το μόνο δίλλημα που πρέπει να απασχολήσει τους δημότες μας είναι να αποφασίσουν  τι δήμο θέλουν .  Έναν Δήμο που έρχεται από το παρελθόν ή ένα Δήμο  που κοιτάει μπροστά.

Καλή επιτυχία σε όλους , πολύ περισσότερο στο συνδυασμό μου και στο Δήμαρχο Κώστα Ξηρογιάννη.

tsiamis1

tsiamis2

tsiamis3