Ε.Κ. Θήβας: Όχι στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Κοινοποίηση στα Social Media

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση των Μνημονίων  βάζει στο στόχαστρο τους «μικρούς» της κοινωνίας μας  βρίσκοντας νέους τρόπους εξαθλίωσης – αυτή τη φορά- των μικρομεσαίων εμπόρων, με άμεσες επιπτώσεις και στους εργαζομένους.

Οι Υπουργοί Ανάπτυξης αποφάσισαν αυθαίρετα, την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων έως 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές του χρόνου, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν 7 Κυριακές το χρόνο.

Το δήθεν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για λειτουργία των μικρών (έως 250 τ.μ.) καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, είναι ένα ανόητο εφεύρημα. Οι κύριοι Υπουργοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι, τέτοιου είδους εξαιρέσεις όχι μόνο θα κριθούν από τα αρμόδια δικαστήρια αντισυνταγματικές, αλλά και θα ανατραπούν από τις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Αυτές οι πολιτικές, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για απελευθέρωση του ωραρίου, βάζουν στο στόχαστρο τα μικρά καταστήματα που θα οδηγηθούν χωρίς καμία αμφιβολία στο κλείσιμο και άρα δημιουργία νέων ανέργων.

Εκτός αυτού, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα είναι βέβαιο ότι χάριν της «ανταγωνιστικότητας» θα υποστούν και νέα επιδρομή στα εργασιακά τους δικαιώματα (αμοιβές, ωράριο εργασίας).

Το Εργατικό Κέντρο  καλεί την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να μην εφαρμόσει το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές.

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ