«Γκάφα» Σαμαρά με τον Οργανισμό Κωπαίδας- τι λέει ο Αριστείδης Τσιπλάκος

Κοινοποίηση στα Social Media

Στους υπουργούς, που δεν ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό ρίχνει την ευθύνη ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ Αριστείδης Τσιπλάκος με παρέμβαση του μέσω facebook αναφέροντας τα κάτωθι:

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη στον Αντένα στο δελτίο των 8, είπε ουσιαστικά και πειστικά επιχειρήματα για την εν γένει πορεία της οικονομίας μας και για τους στόχους του στα επόμενα χρόνια. Όμως οι υπουργοί του οφείλουν να τον ενημερώνουν σωστά για να αποφεύγει, έστω και σε δευτερεύοντα θέματα, να λέει πράγματα που πασιφανώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γιατί τότε ο κόσμος προβληματίζεται μήπως και τα προηγούμενα σωστά που είχε πεί, αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Αν τον είχαν ενημερώσει σωστά δεν θα έλεγε ότι επί τέλους καταργήθηκε ο οργανισμός Κωπαΐδας που έγινε για την… αποξήρανσή της λίμνης. Όμως ο οργανισμός αυτός δεν έχει καμιά σχέση με την αποξήρανση που έγινε από μια Αγγλική πρίν 100 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1953 με αποκλειστικό στόχο την άρδευση και την διαχείριση των 300.000 στρεμμάτων της λίμνης που αποξηράνθηκε. Αμέσως μετά την ίδρυσή του κατασκεύασε αρδευτικά έργα , εργοστάσιο αντλήσεως και αγωγό μεταφοράς ύδατος από την Υλίκη για την άρδευση. Λειτουργεί το αντλιοστάσιο, συντηρεί τα αρδευτικά έργα και προγραμματίζει την άρδευση. Το σύνολο των εργαζομένων είναι δέκα υπάλληλοι που πληρώνονται από τους αγρότες και όχι από το Κράτος. Ο αρμόδιος υπουργός όταν ενημερώθηκε ανέστειλε την εφαρμογή του νόμου για την διάλυσή του, για να λειτουργήσει ο οργανισμός στην αρδευτική περίοδο και τον Οκτώβριο να δημιουργηθεί ένας νέος στην για να αναλάβει το έργο του κακώς διαλυθέντος οργανισμού.

από http://www.siriosfm.gr