Μειώσεις στην αποζημίωση των δημοσίων υπαλλήλων -Τι αλλάζει για τους διαθέσιμους που απολύονται

Κοινοποίηση στα Social Media

«Ψαλίδι» στις αποζημιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει νέα ρύθμιση. Σύμφωνα με αυτή, θα μειώνονται οι αποδοχές όσων απολύονται, έπειτα από τη διαθεσιμότητα. 

Ο νέος τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης απόλυσης αφορά τις απολαβές τους κατά την περίοδο που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά και τον υπολογισμό του χρόνου προϋπηρεσίας. Το ζήτημα αγγίζει την αποζημίωση των μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου, αλλά και εκείνων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

Με στόχο της μείωσης της σχετικής δαπάνης, η νέα ρύθμιση ορίζει ότι πλέον ο χρόνος διαθεσιμότητας δεν υπολογίζεται στο συνολικό χρόνο υπηρεσίας. Και επιπλέον, οι αποδοχές των υπαλλήλων κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας συμψηφίζονται με το ποσό της αποζημίωσης. 

Η ρύθμιση περιελήφθη σε τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και τη συνυπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, όπως αναφέρει το «Βήμα». 

Παραμένει, όπως και πριν, το πλαφόν των 15.000 ευρώ, δηλαδή η αποζημίωση μετά και τους προβλεπόμενους συμψηφισμούς δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ.

Πηγή: www.iefimerida.gr